23 December 2009

today

today i jaga my precious emill n khadeeja.baby sitter khadeeja tak dapat look after her today cos dia pergi hospital. aduyai, budak kecik duorang nih tak nak tdo..bila dukung khadeeja. . emill nangis2, last2 saya plak yang rasa nak nangis.khadeeja is my bro's baby. she is almost 4 months. sekarang budak duorang tu dah tdo.awal2 lagi dah tdo...belum abis buletin utama lagi dah tdo.penat la tuh. emill sekarang sgt lasak.ye ar anak lelaki if tak lasak tak cukup boyish ar ek..hihi..saya tabik la those ladies yang ada anak jarak setahun sebab memang bukan mudah nak handle kan. this friday kami akan buat kenduri kekah and cukur jambul khadeeja. on sunday pulak nak buat makan2 for besday emill sikit. haiiiiiiiiii.........dah setahun dah umur anakku..still belum pandai jalan tapi dah dah reti panjat sana sini. i end with pics of those two little sweety pies



18 December 2009

Y E S

yes..........apalgi if not year end sales.......yeshhhhhhh..daku suka..memang suka sesangat merayau kat shopping2 complexes..bukan melepak tak tentu pasal ok.tapi if masuk je shopping complex memang otomatik hati berbunga2. if lama sangat tak gi shopping tetiba saya dapat mood swing. penawar nye tentulah shopping.tapi kenkadang window shopping aje.. recently we went for an outing. walaaaaaaaahhhhhh..beli barang2 emill sikit.

we had our lunch first.....but he was so restless...




ok...let's push the stroller...

window shopping..


emill...let's choose......orange??yellow???whiteeee??
 
selecting toys for emill.......



he was tired being inside the stroller for too long..he wanted to be carried la..



ala la la musyuk mak ngah ni........khadeeja pun ada.



my beloved cousin aziq n his mama+ayah
 
 
abangku and his family



three of us...........
i was so happy on that day as i could shop peacefully because he (emill) behaved quite well...thanks emill for understanding ur mama.......thanks to babah too...
to mommy..i couldnt find ur pic wif ur hubby la dear.........



16 December 2009

rambut baru.......


.inilah hasilnya...

ehehehe..........trim cikit je......cayang ar rambut rawk ni


after leaving the kak amoi tukang gunting kami gi makan2.......owhhh sungguh lasak anak ini..hinggakan daku mengetip bibir and asik ulang cakap "no emil...no emilllll...." dengan nada yang lembut berhemah


adusssssssss...senyum je la tengok..(please ignore my scarf yang tgh serabai itu..baru balik dari kampung nih)


luv ya...kful dear...........


15 December 2009

his new haircut

on last saturday we finally decided to cut emill's hair after dengar banyak komen "eh...panjang sangat rambut emill ni.." "kadang2 budak kecik tak serasi rambut panjang, tu yang buat dia demam tuh" and yang paling haru...."ni girl ke boy??"..............so after considering all the pros and cons hahahaha..........macam important decision sangat jer....kami pun ke kedai gunting rambut.......

at kampung before kejadian


that was the 2nd time emill's hair was cut..1st time just after kenduri cukur jambul dia when he was 4 months


mama...can i play with the comb???ala...xboleh ke???what about the scissors????????????


please make me look macho ye kak amoi..


mama.........it feels itchy la...y didn't she cover my body??


more powder pleaseeeeeeee...........owh babah is using the cover..


owh my baby boy is wearing a hair clip............


okies..........last touch dear.........
and the result is.............






later lah i upload..........i got to go..ader keja...hihi tunggggggggggggggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


09 December 2009

my new layout......


hahahaha.....i just changed my layout..sungguh membosankan tengok sesuatu tu lama2..so i changed. kira ok ar nih...sempoi je tak banyak color..banyak sangat color kang kusut kepala..saya bagi 3 stars out of five to this layout..sukati je nak rate org punya design kan..suruh buat sendiri layout kang tak reti plak..kira ok ar. layout ni bagi saya........nak update sikit pasal my anak bujang tu dah pandai main berkawan kawan...dia juga suke main bola..sila lihat gambar2 yang di snap di bawah ini


belum reti berdiri by his own lagi..so selalunye dia akan golekkan aje bola kepada sesapa yang sudi main ngan dia...selalunye his monyang (my grandma)



babah...sila beri bantuan...hiyakkkkkkk...emill..kick the ballllllll...............mama screams ar his cheerleader..go emill go....googleeeeeeeeee..............


ni macam kepit bola bawak lari je mill..(mill does not stand for mother in law di sini ye...short form for emill..^__^)


emill dah tired mama...dun snap my pic lagi..pleaseeeeee...


luv,

mama

06 December 2009

terjah budak ini!!!

selalunye bila time nak tido je..emill akan merengek2..kejap2 kang nak nyusu, kejap2 kang dia memanjat kejap2 kang dia nangis2...maybe perasaan dia bercampur baur..tapi ada satu sudut kat katil yang memang jadi favourite dia...meh kita terjahhhhhhhhhh


memang kegemaran dia sesangat berdiri kat kepala katil nih..nak katakan merenung masa depan ke arah luar tingkap tak jugak.......tangan dia tu macam ngah gerak2 wat something je.

memang kusyukkkkkkkkk...........


erkkkkkkkk........makan ayam goreng ke emill? emill.....look here...


what????????????spagetti?mee bandung??mee goreng???????bihun sup???????apa tu dik???????

aduyai.........abis ar pengikat curtain nihhhhhhhhhh............ditariknye benang tu sampai abis tercabutttttttt.......memang dah huduhhh........gasak ahhhhhhhh

inilah weekend kami bebaru nih.....malamnye seawal kul 7.30pm emill dah tidur..........siang tuh memang ligat merangkak ke sana ke mari..kejadian di atas adalah benar..bukan sekadar lakonan..pantang kita tak nampak semua benda dia nak masuk mulut..paling dia suka benda dalam bentuk tali contoh wayar memang dia suke gesel kat gusi dia..gigi baru empat batang..masih dalam training nak berjalan lagi..

luv,

mama

05 December 2009

mood:confused

certain things are better left unsaid..yes, this is so true........

04 December 2009

aidiladha


haruslah kan cite sket pasal raya haji bebaru nih..........balik kampung mama........kami pulang seawal sehari sebelum raya..ehehe awal la tu kan..........ini posisi dari laman umah wan saya.



apa ar yang diorang kerumun nih?

ada kipas besar, ada asap, ada minuman air oren ais.............


tau dah u all dapat teka dari tadi yg kami bakar satay...........memang sedap ada satay ayam, satay daging lembu and kambing............perrghhhhhhhhh kambing yg paling sedapppppppppp.....saya suker!!!!!!!!!raya korban kami makan satay tapi ada gak wat rendang, nasik impit and kuah kacang......saya makan banyak sebab after raya ni saya berikrar to lose weight and get in shape...........hahahaha


sepupuku haziq@pak uda (geleran tuk dipanggil emill) sibuk dgn tugas beliau menjelajah umah wan kami. next to him is my pakteh (maintain je dia pakai baju melayu sampai petang)


my angahnye shuwit little girl ni tak dapat tidur mlmnye so siang raya dapatla tidur itupun xbape lena


owh abang emill yang tidur kepenatan.........xpakai baju melayu pun emill..xde iron nk gosok.umah wan dah lama tinggal.kami balik sekali sekala je...memasing lupa bawak balik iron.........keesokkan arinya kami pulang........sedih to leave a place where i was raised.

luv,

mama

01 December 2009

emill sudah 11 bulan..


  emill with his wansu..renyai time ni.tu yang bertudung sakan tu

my boy dah masuk 11 bulan time raya aidiladha bebaru nih..yup 27th nov. i xsempat nak update blog. bussssssssssssyyyyy sesangat. now at this stage dah memacam pandainye emill nih..yang paling i perasan dia dah pandai tunjuk aksi protest bila marah..hopefully it is temporary. nenanti i sambung cite..macam mengantuk sgt dah ni..nak update pasal raya haji nenanti

luv,
mama

23 November 2009

cite emill minggu ni



this week emill demam..bermula malam ahad badan emill rasa panas..around 3am while breastfeeding him i felt like holding a fire ball cos his temperature was quite high..i decided to take a leave..so on monday i didn't go to work..on tuesday my mom took care of emill..i went back early from work..nk wat keja pun xbest bila ur baby xsehat...i just got a new boss.he looked strict n firm but for my baby..sape per i sanggup redah..jumpa menteri pun sanggup..quite ok..when he looked at my muka kesian terus he allowed me to go back early.on wednesday we sent him to his babysitter's house..bila i balik tu tgk badan dia still suam2 lagi. bagi mandi air kelapa..reda kejap then panas semula..but air kepala is quite helpful la...on thursday he got rashes..demam dah kebah.. memang abis muka anakku with bintik2...comotnye muka anak mama on dat time..doc said it might be roseola.........the doc did blood test.takot gak campak or denggi kan..tapi alhamdulilah just roseola..since i became a mom a lot new things i learn about human being..ye la raising a kid is not easy..you need a lot of knowledges...harini emill sudah sepenuhnya sihat...can't wait to take him to park..babah boleh jogging n mama boleh duk jaga emill sambil makan2......i like it!!

luv,

mama

19 November 2009

adam airish's besday bash


recently we attended aish's besday..makanannye sedap2 so i like.........emill pun enjoy tengok ramai kekanak bermain2...

emill yang pilihkan kek ni tuk abang aish..(mama emill sebenarnye yang turun keta and tolong belikan..saje letak nama emill nak up kan emill sket..)sedap kek ni, tiga puluh minit dah abis





aish dan mommy.......happy besday sayang..







happy birthday.....................be a good son dear







aksi apakah ini????????erkkkkkkk...
banyak lagi pics..ntah mana ilang..terdelete maybe..however, it was a great evening...emill pun sukerrrrrrrrrrrrr..



owh..my baby..
 
adiah bicycle from emill to abg aish


luv,


mama


16 November 2009

gol and gincu


dah lama dah kejadian 3-1 nih..tapi nk gak update..ini lah keadaan ke stadium untuk menyaksikan n9 bertemu kelantan..semangat bola punya pasal..sanggup je redah..



suamiku dan rerakan



adik iparku dan semangatnye...hihi..luckily he doesn't read blogs..





antara supporters.....



api!!api!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



mari raikan kejayaan




p/s sebenarnye i was not even there at the stadium..kul 8pm je dah masuk bilik tidurkan emill....saje2 nk muatkan cite bola dalam blog

luv,

mama

MY BUDDIES

MY STORIES