01 September 2009

emill is back!!!

see...who's in the blog..it's emill again..agegegege...emill ke mama emill?lama dah xjenguk blog.cuti seminggu duk umah jaga anak tersayang.sangat banyak benda baru emill dah reti buat..crawling belum lagi but he's trying to sit now..(people said he's skipping da crawling part..terus duduk je).baru je introduce kat dia makan bubur nasik campur ikan (still i blend).i was still not confident to feed him nasik lenyek je without blending..during this fasting month i dun f any problem to breastfeed him..so far ok je..terus lelap after breasfeeding..waktu berbuka adalah waktu yang paling emill suka...he will taste da dates....not just tasting but eating actually.sukeee bangat dia mamam kurma..right now dia selalu merengek (kena tinggal merengek,kena duk dlm walker merengek) pendek kata selalu gak..then some of my friends said dat's normal..right now we can only show him the good examples to educate him.marah pun dia bukan reti lagi..once he understands instructions, orders..time tu baru leh tegur any unacceptable behaviours dat he shows.i pray my son will be an obedient son..hopefully my prayer is granted since it's a ramadhan month!! i also pray dat my sis in law akan sihat n selamat melahirkan anak tak lama lagi (still counting da day)..pray dat da child is safe n healthy..(lepas ni emill jadik abang la...dapat adik sepupu ok..jgn salah paham) to my dear friend rohaida..start blogging..boleh aku baca update terbaru damia yang cumei itew..di bawah ini pic mama n emill yang berjalan-jalan tanpa tujuan (daku tipu, kami mahu ke arah kereta sebenarnya).ok la...if rajin..akan sambung cerita pasal cuti seminggu bersama anak tersayang.. (ayat memang kelam kabut tapi my bahasa melayu dapat A1 tau..)



luv,

mama emill tercinta

5 comments:

saveme_zero said...

tu nak lari kemana tu..ekekekek. macam lari dari rumah jer..hahaha

hujanribut said...

hye nice blog.....singgah la blog kite...ade selendang...

~Lip~ said...

kena kejar paparanzi time ni..tu yang lari tu..

Leen said...

Lahhh dah kenape gendong emill mcm tu.. cian dia..


xoxo
semoga k.long selamat lahirkan bebey sihat dan comel

~Lip~ said...

to leen: angah kata macam nenek2 cara akak dukung emill..hahahaha...

i pray da same too (dat kak long akan selamat n sihat..kedua-duanya lah..)amin.

MY BUDDIES

MY STORIES