31 October 2009

hadiah untuk saya!!!!


baru-baru ni harijadi saya..saya dapat ucapan 'selamat hari jadi' dari family terdekat...thanks to u all..love you always..i should thank my mom sebab pada tarikh inilah beliau struggling untuk melahirkan saya..i'm glad that i'm here in this world...........




kek yang kelihatan sempoi ni sebenarnya sangat sedappppppppppp.....sold out licin..........kami makan bersama domino pizzas gak..



 
ni hadiah yang best....from suamiku..thanks darl..suker sangat...saya memang minat fotografi.masih menanti masa yang sesuai untuk explore camera ni........



 


kad and gift dari my sis
and i also got a card from my bro+sis in law+mom+wan=compilation card..
and hadiah kek yang paling best sekali adalah ini...........sila check kat bawah ni............




*




*











*


*




*




*




*




*




*




*




*




*




*




*







kekacih ku ini.........




luv,  


mama







sepetang di kampung.


almost every weekend kami akan spend kat kampung babah emill...pic kat atas emill sedang merangkak riang ria di luar umah ibu mertuaku...sila perhatikan dlm mulutnya...teka berapa batang gigi kanak2 di atas ini....

sekiranya anda menjawab sepuluh batang........jawapannye salah...baru dua batang ar gigi saya nih...tapi i saw lagi sebatang bahagian atas nak tumbuh dah.........abis my jari dia nak gigit...gusi gatal ye emill..


 perhatikan lebah-lebah itu...ni dekat je ngan umah...aku pun ngeri ahh.......bila tengok benda 'bergendik' macam ni..otomatik bulu roma menaik..sila rujuk kamus untuk perkataan 'bergendik'.



maaf ibu ayam...you are hot mama too...that's why i tempek muka u kat sini...



munge-munge suamiku...........banyak lagi koleksi munge-munge di taman ni..nanti next time i upload...lenguh tengkuk waiting for the uploading process..........korang setuju tak??


ayam2 yang bakal menjadi mangsa........


americans' next top models....these are emill's cousins..my mil ada 8 orang cucu.kesemuanya adalah boyssssss..emill memegang status cucu terbongsu lagi buat ketika ini...


my sis in law with the models again...


kanak2 ni tahan lasak..ku suka lihat dia




mereka berani2 belaka...........


heading to sungai...nak 'mengoca'. sama erti dengan cari ikan...never seen how so cannot describe. tapi suamiku kata cari ikan.......


my husband most favorite pic


yehaaaaaaaaaaaaaaaaa..............................................

inilah dia abang2 emill disebelah babah. mereka sangat ceria and aktif di kampung................bila balik kampung..emill akan terlopong melihat aksi2 kanak2 happy go lucky ini......

luv,

mama

28 October 2009

feed your eyes...


these pictures were snapped by my hubby during our short vacation at cameron..jom relax2 tgk gambar....



 


ok ini saje............sekarang sila kembali membuat kerja anda tadi ye....saya pasti mata anda sudah kenyang after being fed....^__^



luv,
mama



27 October 2009

anakku sudah genap 10 bulan arini



harini genap sudah emill 10 bulan..yay!!yayssssss!!!!....dah bertambah bijak sekarang...suka mama sakat emill tengok dia ketawa dengan gigi bawah dua batang...everyday tak sabar nak lik umah cepat2 to spend time with emill..emill dah pandai mengayakan org ckp tepon,'heloww' 'heloww',dia jugak pandai lambai2 tangan,dah reti salam org tapi always refuse lagik..,dah reti panggil 'babah'...'mama' (yang ini xpasti samada he just makes sounds or he really means to call me n his babah), emill dah pandai goyang2kan badan bila kita berzikir (moga menjadi anak n muslim yang soleh sayang)...pendek kata..memang saat2 yang mama sayang nak tinggalkan waktu2 ni cos memang best main ngan emill.....saat ni xbley datang kembali so mama will cherish every single moment spent with emill...nak update sikit pasal my darling girl khadeeja irzan. khadeeja (my bro's daughter) dah nak masuk 2 bulan. bonda khadeeja dah nak start kerja. babysitter untuk jaga khadeeja pun dah jumpa.hope khadeeja dapat dijaga sebaik jagaan bondanya....to emill mama nak pesan sikit ni..jangan buli adik khadeeja tau...emill kan abang..




 my sunshine

luv,

mama

26 October 2009

our weekend

we went to cameron from 24th-26th...that was the longest trip that emill has gone to.emill kemabukkan (sesuai ke this word for a baby??hihi)on the way to that highland. sekejap dia ke depan sat with me sekejap ke belakang with his wan and monyang..finally he vomitted..i pun dah rasa xsedap tekak and i pun rasa lama sangat dah duk dalam keta..emill memang restless dalam keta.payah nak tengok dia duk je atas pangku except if dia dapat geselkan sesuatu yang dia suka pada gusinya and time nyusu  baru dia diam..sampai je kami pun checked in and kemas2 apa yang patut..it was raining. my dear wan (grandma) said "berekon yo umah oghang ni" which means the air cond in this house is cold. so i just said to her dat memang umah ni sejuk tapi takde air cond wan..dat nite my wan's legs cramped or kami call as "kena ular2" sebab terlampau sejuk..malam tu kami wat bbq..kenyangnyeeee and sedapnyeeeeee...sampaikan the next day i got stomache (not the toilet business type of sakit perut k) tapi sakit macam angin..so sepanjang hari bersiar-siar di cameron..i was like a nenek yang bongkok cos menahan sakit perut....settle je mencuci mata, mengosongkan wallet and menangkap gambar..kami pun berangkat pulang..thanks to my sis as the organiser..hope more  family members would join our trip next time....checkout the pixies..



shopped for fresh and yummy veges.......cari di mana saya di dalam gambar ini.ok..that's all for this entry...nanti mama and babah bawak emill jejalan lagik k.........pergi zoo nak tak???

luv,

mama

21 October 2009

salam

it's been a few weeks already since my last visit to this blog. lama sungguh rasanya i didn't jot down anything about my life. my baby boy has fallen asleep and my dear hubby is out playing futsal. im watching a movie now entitled THE ONE. it a movie about a chef who falls in love with an engaged lady. i give 3 stars to this movie (even the movie is stiil on now, not finished yet) yes..i love watching hallmark channel. the movies shown in this channel are quite oldies...country n koboi type..sort of. emill has been caughing for two weeks already. ubat batuk kahak taken from a clinic pun dah abis (been to clinic three times). emill sekarang dah reti main and bergurau...seronok sungguh kami menyakat dia..peek a boo@bacak kat dia...he will respond by showing his two teeth....so funny. i wanna finish watching The One..please excuse me for awhile ya...ops i leave here pics of emill with his lovey dovey babah....luv them both



luv,
mama

MY BUDDIES

MY STORIES