26 October 2009

our weekend

we went to cameron from 24th-26th...that was the longest trip that emill has gone to.emill kemabukkan (sesuai ke this word for a baby??hihi)on the way to that highland. sekejap dia ke depan sat with me sekejap ke belakang with his wan and monyang..finally he vomitted..i pun dah rasa xsedap tekak and i pun rasa lama sangat dah duk dalam keta..emill memang restless dalam keta.payah nak tengok dia duk je atas pangku except if dia dapat geselkan sesuatu yang dia suka pada gusinya and time nyusu  baru dia diam..sampai je kami pun checked in and kemas2 apa yang patut..it was raining. my dear wan (grandma) said "berekon yo umah oghang ni" which means the air cond in this house is cold. so i just said to her dat memang umah ni sejuk tapi takde air cond wan..dat nite my wan's legs cramped or kami call as "kena ular2" sebab terlampau sejuk..malam tu kami wat bbq..kenyangnyeeee and sedapnyeeeeee...sampaikan the next day i got stomache (not the toilet business type of sakit perut k) tapi sakit macam angin..so sepanjang hari bersiar-siar di cameron..i was like a nenek yang bongkok cos menahan sakit perut....settle je mencuci mata, mengosongkan wallet and menangkap gambar..kami pun berangkat pulang..thanks to my sis as the organiser..hope more  family members would join our trip next time....checkout the pixies..



shopped for fresh and yummy veges.......cari di mana saya di dalam gambar ini.ok..that's all for this entry...nanti mama and babah bawak emill jejalan lagik k.........pergi zoo nak tak???

luv,

mama

2 comments:

Leen said...

Wah! Dah update dulu..tak bleh jd ni... Email picture fish eye ..nk upload yg itu;

my name is lip said...

okies.....madame leen

MY BUDDIES

MY STORIES