23 November 2009

cite emill minggu ni



this week emill demam..bermula malam ahad badan emill rasa panas..around 3am while breastfeeding him i felt like holding a fire ball cos his temperature was quite high..i decided to take a leave..so on monday i didn't go to work..on tuesday my mom took care of emill..i went back early from work..nk wat keja pun xbest bila ur baby xsehat...i just got a new boss.he looked strict n firm but for my baby..sape per i sanggup redah..jumpa menteri pun sanggup..quite ok..when he looked at my muka kesian terus he allowed me to go back early.on wednesday we sent him to his babysitter's house..bila i balik tu tgk badan dia still suam2 lagi. bagi mandi air kelapa..reda kejap then panas semula..but air kepala is quite helpful la...on thursday he got rashes..demam dah kebah.. memang abis muka anakku with bintik2...comotnye muka anak mama on dat time..doc said it might be roseola.........the doc did blood test.takot gak campak or denggi kan..tapi alhamdulilah just roseola..since i became a mom a lot new things i learn about human being..ye la raising a kid is not easy..you need a lot of knowledges...harini emill sudah sepenuhnya sihat...can't wait to take him to park..babah boleh jogging n mama boleh duk jaga emill sambil makan2......i like it!!

luv,

mama

19 November 2009

adam airish's besday bash


recently we attended aish's besday..makanannye sedap2 so i like.........emill pun enjoy tengok ramai kekanak bermain2...

emill yang pilihkan kek ni tuk abang aish..(mama emill sebenarnye yang turun keta and tolong belikan..saje letak nama emill nak up kan emill sket..)sedap kek ni, tiga puluh minit dah abis





aish dan mommy.......happy besday sayang..







happy birthday.....................be a good son dear







aksi apakah ini????????erkkkkkkk...
banyak lagi pics..ntah mana ilang..terdelete maybe..however, it was a great evening...emill pun sukerrrrrrrrrrrrr..



owh..my baby..
 
adiah bicycle from emill to abg aish


luv,


mama


16 November 2009

gol and gincu


dah lama dah kejadian 3-1 nih..tapi nk gak update..ini lah keadaan ke stadium untuk menyaksikan n9 bertemu kelantan..semangat bola punya pasal..sanggup je redah..



suamiku dan rerakan



adik iparku dan semangatnye...hihi..luckily he doesn't read blogs..





antara supporters.....



api!!api!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



mari raikan kejayaan




p/s sebenarnye i was not even there at the stadium..kul 8pm je dah masuk bilik tidurkan emill....saje2 nk muatkan cite bola dalam blog

luv,

mama

12 November 2009

xmo pada mama sendiri!!!


semalam as usual after kerja i went to pick up emill..sampai2 je babysitter kata dia tidur..lama gak mengadap emill yang ngah tidur nak pikirkan samada nak kejutkan dia or tidak..then i tried to carry him dia pun tersedar..i quickly breastfed him cos kalau tak panjang la bunyi siren anak aku nih berbunyi.....kena cepat2 matikan alarm jeritan nangis dia sebelum terus berbunyi..after breastfeeding..to my surprise..dia terus duduk n merangkak ke babysitter dia...wahwah..nyusu kat mama tapi nak duk pangku ngan org lain.....huwaaaaaaaaaaaaaa..puaslah that kakak pointed at him wajahku yang nak senyum pun tidak..nak ketawa pun tidak..i just grinnnnnnnnneeedddd ^________^ hikhikhik

it's ok at least i know how good his babysitter is towards him...betul tak??

luv,

mama

10 November 2009

i got kisses!!

pagi ni subuh2 lagi emill dah bangun..pukul 4.00 pagi ok..ajak main2..i got lots lotsss lotsssssss of kisses from him subuh2 ni..aduyai nak tak nak kena ar sengkang mata perhatikan dia.dalam kul 5 lebey dia pun tidur semula selepas kepala terhantuk di kepala kantil (sedang dia syok menyondol pipi babahnya) seronok sangat if bergurau ngan anak bujangku ini..dah reti ketawa berdekah2..semalam punya la sukerr dia tengok wan main sepak2 bola..if letak bola ujung kaki dia mesti sepak and ketawa.. a lot more his new perangai..gonna update later..i'm quite busy ujung2 tahun macam ni...fullstop

if anda rasa down harini..klik kat sini untuk tips kelihatan muda...


luv,
mama

04 November 2009

his new toy

it's 11pm now..i'm really tired and sleepy but still got the courage to update this blog. after working hour we went back  to my mil's house. just 20minutes drive from my house je..before we went back, my sis in law (kak longku) gave emill a new toy..all this while memang emill ske main ngan food containers (if bagi kuali pun dia mesti ske nak main) and the toy sort of like food container juge..colorful and cute. emill ske sangat main with it..khadeeja sudah mula dihantar ke 'asrama' arini. rumah pun rasa sunyi sepi je malam ni cos khadeeja dah moved back to her house..




 this quite creative technique of photography was done by my mom.. ^__^
emill loves wan. the view from inside the stack.















emill tengah focus.....xmo ar kaco..







baiknye anak mama bagi anak orang ni pinjam toy dia... fullstop__________________________.



luv,
mama yang sangat sleepy dah ni....



sudah pun pukul 11.45pm sekarang........upload pic lama sgt..



03 November 2009

emill owh emill


 my emotional entry


 inilah wajah kesayangan hamba ketika usianya baru mencecah 4 bulan..puting kopek (pacifier) tu kejap je dia isap..sekarang if dapat amik puting kopek abg sepupunya (aish) digigitnya ada ar...kekadang macam nak ditelannye (mungkin dia pelik kenapa la abang sepupu aku ni sibuk mengisap puting yang xley produce milk nih..anakku ini makin bijak wat hal macam-macam perkara. sangat lasak memanjat sana sini..if dilarang usik something mata dia akan cepat-cepat tumpu cari barang lain untuk diusik. saat2 paling seronok spending time with him is when i nak tidurkan dia....i feel so attached with him during this time..owh emill...mama hopes emill will not forget mama.mama dah xde kat dunia ni pun jgn lupakan mama taw...uhuhuhu...touched with my own statement.. :'). 2 months more emill will be 1 year old...how time flies so fast. rasa seperti baru sangat lagi mama melalui saat2 melahirkan emill. be a good boy son..

yayyyyyyyyyyyyyyyyy...................carry me pleaseeeeeee....





luv,

mama



MY BUDDIES

MY STORIES