31 December 2010

EMILL IS 2

on 27th Dec, Emill celebrated his 2nd birthday. It was a simple party organized by mama and mommy, but mama felt so grateful to have the chance making the party happening from A to Z. Mama only hopes that Emill grows up to be a wonderful person who follow His Paths in everything that Emill does. No matter how big the status that Emill might hold one day, don't you ever forget to look down to those people who need your help. Always hold your faith in Islam. Kenang babah, mama, wan, monyang dan keluarga dalam doamu selalu ye... (adus emosi..macam anak dah nak gi belajar kat overseas je nih rasanya.)ok sebelum banjir kat sini jom tengok gambar sepanjang party ala kadar yang i buat tuk anakanda tercinta Emill Irtzaz...






















 thanks to those who came. it was such a great evening. walaupun mama n mommy terkial-kial masak kat dapur tapi berjaya juga...hihi...thanks to maklong n paklong, mommy and pakcu piq for the presents..emill loves you all...mwaaaaaaaaahhhhhhh....


23 December 2010

Universal Studio Singapore

Blame me for the long silence since my last update on Singapore. Banyak hal jadi seperti modem broadband mandi dalam mesin basuh, laptop dijangkiti kuman, gambar tak dapat di save ke pendrive dan sebagainya. Cuti sekolah pun dekat nak berakhir maka berakhirlah juga my cuti...ok mari melihat gambar percutian kami tempohari..


kami tiba di hadapan uss (universal studio) dalam pukul 11am. matahari dah nak naik nih.ni tengah tunggu my sis gi claim tiket yg dia booking melalui online. nampak tak ketaksuban anak bujang i mengodek camera wan dia?dari hari sebelum tu lagi dia sibuk nak guna camera nih..


fuyooo...kusyuk squatting mengambil gambar. 


my bro with his family. Khadeeja yang tengah rajin berlatih berjalan sekarang nih.


pintu gerbang uss

masuk je pintu gerbang di sebelah kanan ada tempat untuk sewa stroller. tapi i tak sewa stroller sebab memang bawak stroller emill. Tema pertama yang kitorang jumpa adalah Hollywood. So semua bangunan ala-ala di Hollywood.


di hadapan stall pop corns.


ha...ni lah stroller nye.tengok emill tu pantang je orang ada something different, dia pun nak menumpang. sebaik my bro sewa yang double if single sure emill ckp "emill nye..emill nye...'' trademark emill nih. my sis in law tengah bagi bebudak kecik ni makan corn flakes yang dibawa dari Malaysia.eheh.
 

dah tengahari so memang dah start lapar..makan hotdogs


jalan sekitar tema Hollywood


emill penat. mamanye over je tersengih bergambar


cool x cab nih??

kemudian kami memasuki Tema Robot2. tak pasti nama formalnye..i tgk macam robot2 ala2 futuristic kut. ini semua anggota rombongan. my hubby je takde tengah ambilkan gambar nih.


roller coaster. time nih dah start panas dah..kat sini ada banyak jual air so memang i asyik beli air je. bergelen-gelen minum air.


salah satu mainan di tema robot2


my beloved mak with my beloved son


the next stop was ala2 zaman firaun. kisah the mummy.


my hubby di hadapan patung. ramai betul orang kat tema nih. kat sini pun ada restoran makanan halal..tapi kitorang tak masuk sebab full house.


patung lagi..


seterusnya kami tiba di tema jurassic park..
banyak mainan kat sini..ada bunyi2an binatang2 zaman purba.


emill dan paklong


time ni i dah start take over the camera. apalagi semua gambar i nak ambil..huhuhu....


di hadapan pintu gerbang stop seterusnya. waterworld. tapi macam dalam pembikinan..jadi kami pun skip dan terus ke tema sebelah.
 

ha...suka suka tema Shrek nih...enjoy kat sini..
 

apasal photographer ni tak snap sekali gambar emill nih??sian emill irtzaz...


kat belakang tu ada mini hall yg persembahkan mini story tentang donkey yang sangat lawak..


lepas show..


di hadapan istana. eheh..dalam ni ada show Shrek 4D. terbaik!! hahah..i tak masuk..my sis yang citer keseronokkannye...


kami yang masih lagi mampu tersenyum. seterusnya kami memasuki tema madagascar!!!



kitorang stop makan kat restoran bertemakan madagascar...awesome the deco..tak ambil banyak gambar dalam restoran..tengah menikmati makanan time nih..emill pulak dah start menguap waktu nih..


fake tree!! ada bunyi2an burung yang comel pada pokok nih..


merry go round...penuh dengan character kartun..
 

point bergambar nak tunjuk kapal besar belakang tuh...menarik!! ini lah tema terakhir..kemudian kami menuju ke entrance...



lepas dah shopping2 barang dalam uss ni kami pun melangkah keluar dan ambil gambar kat globe nih..ni lah ahli anggota keluarga kami....(sila abaikan abang berbaju kelabu sebelah kanan ni ye)



gambar kami tiga beranak..enjoy sangat kat sini..tapi terkilan tak dapat teroka seluruh tempat. banyak show dan mainan yang kami tak masuk. Rugi kan.. tapi memang masa sehari takkan sempat punya...di kawasan luar uss ni ada Hard Rock Cafe to those yang suka collect baju2 Hard Rock. ok i think that's all for this entry..entry ni paling banyak gambar pernah i upload..please bear with me k... :)

MY BUDDIES

MY STORIES