25 January 2010

cameron

we went to cameron on 15th until 17th jan recently..



ok..the story goes like this..pada petang jumaat kami telah konvoi beramai-ramai menuju ke cameron..sebabkan konvoi wajibla kami sampai lewat sebab kena la tunggu yang lain-lain.jalan pun kenala seiring.dalam 5 buah kereta jugak la kami pergi...macam2 aktiviti kami buat kat cameron..seperti gambar2 di atas kami gi kilang teh boh yang sgt menjadi kegilaan pengemar teh itu..lihat gambar di atas..kami masuk ke kilang membuat teh..kami juga bersiar2 di taman strawberi..banyak sangat kejadian yang berlaku..rasa tak larat pulak nak tulis ni..(mengadakan padahal baru tulis sikit je..itupun tak larat) just enjoy the album above k..

p/s: nasib baik emill tidur on the way up and down from cameron..kerana jalannnya sungguh winding and pusing2 pening saya..overall...cuti kali ni best sebab ramai yang join..!!!

23 January 2010

mak and makteh

 22nd January...

happy birthday to you mak...



and to you too makteh



my mak and my makteh are twin sisters.love them both so much...
have a blessing life to both of you.

luv,

lip

19 January 2010

the hard task finally done!!!


yayyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!saya sangat seronok sebab kerja yang saya tungkus lumus laksanakan selama sebulan siap selesai minggu lepas T_T. owh finally!!dulu masa zaman-zaman kat uitm kalau dah siap assignments, saya akan 'reward' diri dengan menikmati aiskrim tapi semenjak bersalin saya tidak lagi mendekati makanan itu,ini adalah disebabkan saya seorang yang over health conscious,penakut, pencuak, pencemas tak tentu pasal yang takutkan anak saya emill irtzaz mendapat kembung perut sekiranya saya makan makanan sejuk kerana dia masih lagi menyusu badan.huh sungguh panjang lebar penjelasan saya (-_-"). jadi saya pun memikirkan cara terhebat untuk memberikan penghargaan kepada diri saya sendiri agar saya merasa gembira setelah lengkapnya kerja yang payah itu (those in my field tau la kerja apa yang saya maksudkan ini). sambil memandu pulang dari tempat kerja saya pun menyanyi lalalalalalalalala dan terus pergi membeli pau (pau cik ramli yang sungguh sedap). kemudian saya menjemput emill di rumah penjaga beliau. beliau kelihatan sungguh gembira pada petang itu. saya juga menjemput adik sepupu yang bernama dayah dan afiq untuk menemani kami (saya dan emill) untuk melaksanakan projek me'reward' diri saya. selesai menyalin baju kerja yang formal kepada pakaian yang lebih santai saya terus memandu ke tempat tujuan tanpa ragu-ragu lagi. kami sungguh seronok sambil ketawa suka hati.  mereka pun ketawa kerana dapat bersiar-siar. emill hanya memandang tanpa banyak soal. setiba di tempat yang dituju kami pun riuh rendah mencari tempat yang redup dan sesuai untuk bersuka ria..sila kaji selidik gambar di bawah ini untuk pengesahan bukti saya telah me'reward' diri saya.






kami makan kuih pau dan jalan-jalan di taman yang indah ini...sungguh berwarna warni.emill juga berlajar bertatih.sungguh teruja dia berjalan sambil dipimpin



sungguh bahgia..^_^ (kelihatan seperti control ayu aje ek)



terima kasih dayah kerana membantu memegang emill di dalam kereta (gadis ini kelihatan gembira juga walau terpaksa melayan kerenah emill...syyyyyyhhh sudah diumpan dengan mcd)


 ambil masa emill sendiri ye belajar berjalan perlahan-lahan..emak tak paksa.


sayang,

emak kepada emill.

bahasa melayu itu indah.("_").ops baru perasan tajuk entry ini didalam bahasa inggeris pula..tidak mengapalah kan.. :)

14 January 2010

blow the candle emill!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

on 27th dec my baby turned 1 year old...a lot of achievement..proud of u and i love u so much...





the people





the birthday boy





the cake cutting moment






the cake maker





the presents opening time






my husband and i would love to say millions thanks to those who came.. that day was like a family day. the party was awesome..hope everyone have a great time..see ya again next year...thanks for being very supportive ya!!!!!!!!!!!!!!!!!


luv,
mama


























12 January 2010

kenduri cukur jambul and kekah khadeeja irzan


alhamdulilah..i finally can write something...the good news is....my hard work that i have been working on is settled..balik kerja tadi terus rasa lapang and lega..semua kerja telah di submit..selama sebulan berhempas pulas buat kerja tuh..okies...proceed to our entry for today..it's khadeeja's day.on 25th dec nite, kenduri cukur jambul and kekah buat khadeeja telah dilaksanakan..
 

buaian yang ala2 taman ni didandan oleh saya dan adik saya..last minute idea tau..


alhamdulilah..ramai yang hadir..


ramuan2nye.........


lil pinches.......


munge rampai yang harummmmmmmmmm ditabur juga..


khadeeja asyik memerhati ayahnye..


salah seorang tetamu yang mengunting..


nyanyian marhaban..saya suke sgt dgr lagu tenang anak dan ibu waktu marhaban..boleh buat i menangis je...


the parents........owh i love this pic..ok tak i edit??hihi..old school!!


on that nite abang emill sgt behaved...dia pun suke dgr lagu marhaban...marhaban ni nyanyian yang dinyanyikan  sambil berandui kan anak dlm buaian...anak pun terlelap walaupun bising dgn bunyi microphone bagai........


i pulak sibuk bergossip di luar rumah waktu itu.......hihihi...

mak ngah doakan khadeeja jadi seorang yang solehah..jgn lupakan mak ngah mu ini sayang..

05 January 2010

i miss my blog

i really miss my blogging time..but seriously i don't have time to write now..(hehehe this one is called jotting down ok' bukan writing.).im damn busy...i'll update more later..i miss to jengah others bloggers' blogs too.....owh i got to go now.daaaaaaaaaaaaaaaaaaa................

MY BUDDIES

MY STORIES