24 February 2010

our anniversary

this coming sunday 28th feb will be my wedding anniversary.it has been two years already.on the day our parents decided to set the date for the nikah, they chose 29th feb because that date was on friday. but they finally changed it to 28th thinking that 29th feb cuma datang sekali sekala je so nanti tak merasa plak anniversary tiap tahun..so the finale was we nikah on 28th that was thurs and our wed ceremony was on saturday..it was really a big day for us. fulled of laugh and colors..hope for a happily ever after story till  the end....






 our precious one who came in december...that sweet december......

owh..he looks so innocent and harmless in this pic..love him love him..yes, mama and babah love u..he was around 6-7 months during this time

luv,

mama

21 February 2010

mesti tonton

on the way to perak yesterday..my eyes quickly caught a familiar photo of an actor named Jonny Depp. macam mana cara dia make up pun still i can recognise his face..everyone does kan kan...iye.............can't wait to watch this new coming movie ALICE IN WONDERLAND..

13 February 2010

his first step

it was a few days ago (wednesday 10th feb)emill finally could stand by his own without depending on anything to support..so proud of you..he is 1 year 1 month now. last night he slept at 12am. never he slept that late. maybe he was so obsessed with the new skill i guess..yesterday we went to nita's akad nikah. so while people were busy with the majlis..he was busy showing off his skill....

 
playing......exploring.........



queen of the day..




 yeahhhhhhhhhh.........i can't wait to run ma.......


my love!!

08 February 2010

kolam and kelapa pandan

kami bertiga meluangkan masa bersama di kolam ikan and kebun kelapa pandan di kampung pada hari sabtu yang lepas. sungguh bahgia..hihi

 
anak-anak ikan baru sampai. belum dilepaskan ke dalam kolam. masih lagi di dalam sangkar biru ini



anak-anak saudara sebelah suamiku membantu untuk mencabut rumput rumpai di dalam kolam ini sebelum kami lepaskan ikan dalam dua minggu lagi...apalagi memang seronoklah diorang main air..




salah seorang anak saudara 


bermain sambil bekerja


kanak-kanak riang dan rambut rumpai


tolak rumput ke tepi


kaut dan tolak lagi.........


sedih tak dapat join..you are still small dear.


kolam sebelah 


makin dicabut makin banyak....hihi.ini sudut yang belum dicabut lagi..


owh...encik lintah.........hahaha..geli...tapi kanak-kanak ini berani sesangat.........salute la angah!!


siap letak kat kaki lagi...bagi lintah ni isap darah..


insan-insan yang kusayang...emill and babah duduk sebentar..mama sibuk snap sana sini...babah emill baru botakkan rambut..

 

kapten and anak-anak didiknya.......



kemudian kami ke kebun kelapa pandan.sebenarnya tengahari tu kambing masuk dalam kebun. pagar tak siap lagi. apalagi saya pun membantu my ibu mertua menghalau kambing-kambing. sungguh penat sebab tempat ni luas..(-_-").baru tanam pokok-pokok ni. nanti dah besar boleh santai-santai kat sini. bina pondok minum air kelapa, panggang ikan..........wahhhhhh heaven!!insyaAllah.........malam tu emill tidur awal. penat sangat la tuh..siap merayau dalam kampung naik vrooooom vrooooom ngan mama and babah.okies..ada masa kami akan pulang melawat tempat-tempat ini lagi........

luv,
mama

relaxing time

went to pamper myself on friday at this place..thanks yang!!love it so much..

.

04 February 2010

eimir vs emill

this is very shocking!!!!!!!!!!!!!!!!!emill ada kembar seiras.. i was shocked seeing this boy when he really looks like emill..so apalagi terus snap pictures kembar ni.nama pun dah nak dekat dah. nama dia eimir. anak kepada sepupu wan saya. memang jauh kalau nak diikutkan ikatan kami. cara dia senyum memang macam emill. eimir ni 2 tahun lebih umurnya..

teka mana satu eimir..and mana satu emill?


in reality, shape muka and mata mereka sama.........

dah dewasa nanti sama tak agaknya rupa mereka???can't wait to see...
emill dah masuk setahun sebulan. latest progress masih belum boleh berjalan sendiri tanpa dipimpin.sangat suka main bola (bola sepak) tapi kenalah pegang tangan dia so that he can kick the ball. baru-baru ni buatkan dia mee sup, seronok suapkan dia sebab dia habis makan. suka mee rupanya tapi mee sup kosong je la just ayam rebus with sedikit bawang. hari-hari saya masih lagi masak nasi lembut tuk dia..dia dah tak suka bubur..sudah pandai cakap 'ma (panggilan untuk saya, wan dia dan adik sepupu saya pun dia panggil 'ma') bah (panggilan untuk babah), nak...' perkataan 'nak' paling kerap la dia sebut. terutama bila nampak makanan..mesti hulur tangan and melafaskan  perkataan ini..uuuh.tetiba rindu pulak kat budak kecik nih (-_-")..fullstop_________________.

luv, 
mama

MY BUDDIES

MY STORIES