08 February 2010

kolam and kelapa pandan

kami bertiga meluangkan masa bersama di kolam ikan and kebun kelapa pandan di kampung pada hari sabtu yang lepas. sungguh bahgia..hihi

 
anak-anak ikan baru sampai. belum dilepaskan ke dalam kolam. masih lagi di dalam sangkar biru ini



anak-anak saudara sebelah suamiku membantu untuk mencabut rumput rumpai di dalam kolam ini sebelum kami lepaskan ikan dalam dua minggu lagi...apalagi memang seronoklah diorang main air..




salah seorang anak saudara 


bermain sambil bekerja


kanak-kanak riang dan rambut rumpai


tolak rumput ke tepi


kaut dan tolak lagi.........


sedih tak dapat join..you are still small dear.


kolam sebelah 


makin dicabut makin banyak....hihi.ini sudut yang belum dicabut lagi..


owh...encik lintah.........hahaha..geli...tapi kanak-kanak ini berani sesangat.........salute la angah!!


siap letak kat kaki lagi...bagi lintah ni isap darah..


insan-insan yang kusayang...emill and babah duduk sebentar..mama sibuk snap sana sini...babah emill baru botakkan rambut..

 

kapten and anak-anak didiknya.......



kemudian kami ke kebun kelapa pandan.sebenarnya tengahari tu kambing masuk dalam kebun. pagar tak siap lagi. apalagi saya pun membantu my ibu mertua menghalau kambing-kambing. sungguh penat sebab tempat ni luas..(-_-").baru tanam pokok-pokok ni. nanti dah besar boleh santai-santai kat sini. bina pondok minum air kelapa, panggang ikan..........wahhhhhh heaven!!insyaAllah.........malam tu emill tidur awal. penat sangat la tuh..siap merayau dalam kampung naik vrooooom vrooooom ngan mama and babah.okies..ada masa kami akan pulang melawat tempat-tempat ini lagi........

luv,
mama

6 comments:

Ena said...

walllamakkk cantekkk nyer piccas nie.. terang & jelas la..
bestnyerrr leh memain cenggituw kan!..

LIP (^_^) said...

to ena: maklumla i yang amik gambar...hihihi..ayat riak kan..gurau je

Anonymous said...

err...
kenape adik u tu...
marah je bunyiknye...

Kakak said...

Lip,
nasib baik emill kecik lagi, kalau tak mesti terjun sekali join sepupu-sepupu dia, kan!

LIP (^_^) said...

to anonymous:eheh..ada la tu org yng wat dia marah

to kakak: owh memang sedang berdebar kak menanti saat dia reti nk main itu ini..terjun sana sini..masuk sini situ

LIP (^_^) said...

to anonymous:eheh..ada la tu org yng wat dia marah

to kakak: owh memang sedang berdebar kak menanti saat dia reti nk main itu ini..terjun sana sini..masuk sini situ

MY BUDDIES

MY STORIES