08 March 2010

bola dan emill

dia sangat suka main bola sepak..sekarang dah pandai jalan.even tak tegap lagi berjalan tapi dah boleh tahan jauhnya dia boleh pergi. memang suka sangat main bola. sekarang asyik nak berdiri dan sepak bola. suka main bola dengan monyang dia. monyang pun rajin layan emill.walaupun umur wan dah masuk 80 tahun tapi alhamdulilah dia masih sihat untuk melayan kerenah cicitnya yang sorang ni. sayang sangat ngan wan the person who raised me up. sampaikan during confinement pun wan yang jaga. nanti i'll write an entry about wan.hihi..(tetiba plak teringat kat wan).last wednesday, babah took us to watch him playing futsal. he just arrived from tioman so rindu sangat ngan anak tapi at the same time nak main futsal..so apalagi babah pun angkut kami sekali gi futsal.apalagi terjerit-jeritla emill tengok live game for the first time in his life. sebelum ni dia tengok dalam tv je..kemain seronok dia..penat dayah (my cousin) ikut dia ke sana ke mari nak sepak bola.sebaik dayah ikut sekali if not..i'll be the one who pimpin emill keliling courts.


dia tengah cuba nak mendapatkan bola dalam kawasan jaring nih...tak boleh dekat2 dengan jaring tu emill....bahaya..no..no..no..
he could not stop saying  "nak..nak...nak..." until some of the players stopped and stared at him (maybe terkejut dengan suara budak merengek mintak-mintak bola)..opsssssss..malu mama emill..time nampak babah main pun kemain dia menangis...tak paham apa yang syahdu sangat!!


my emill and his passion towards football.........
mama tengah relax tgk game sambil goyang kaki sebab umi emill dah tolong tengokkan emill...:)

luv, 
mama


10 comments:

el said...

pic last tu cam emill dah big boy...
a'ah budak2 mmg suka ngan ball..even anak dara aku pun hahahaha...

el said...

aku dpt klik dg nuff

LIP (^_^) said...

to el: memang dah big dia..sungguh berbeza dgn setahun yang lalu ah..

Ena said...

la comelnyer emil tu main bola cam org besar ek!.. tp anak dara sy pun pantang nampak bola.. kompem dier terjah.. hu3x..

LIP (^_^) said...

to ena: memg kekanak gemar tgk benda berguling-guling kut...

mummy_adam said...

cute :) syok nyer dah dapat p tgk futsal, adam x berpeluang lg..takut xlarat nk kejar dia nnt..haha

f.i.e.z.a said...

salam kenal :)
u hv a very cute boy..
since i terbaca pasal ur anni hope its not to late to wish u happy anniversary :)

LIP (^_^) said...

to mommy adam: rasanye tak lama lagi dah tak larat kejar emill lagi..dia dah leh jalan tegap dah semalam..hihi mari sama2 kejar anak..

LIP (^_^) said...

to fieza:thanks dear.....

NURUL said...

anak lelaki tak sah kalu tak suka bola :)

MY BUDDIES

MY STORIES