23 April 2010

babah is away

babah is not around. on the day before he left we took emill out to have lunch..dekat tempat makan tu ada cermin besar. emill agaknya pelik sangat tengok muka dia dekat-dekat dengan cermin so apalagi asyik mengadap cermin je dia. sampaikan mengunyah pun tengok mulut kat cermin. kelakar pun ada time tuh. memang dah tak boleh duduk diam. nampak je escalators kemain suka nak panjat sangat bahaya kan. dahlah tak bawak stroller so babah dukung je emill.
clicks...clickssssssssssssssssss....................................




after makan, temankan babah cari beg pulak. jalan punya jalan terlupa nak belikan diapers yang maklong emill pesan tuk khadeeja. sampai je umah cepat2 packing barang2 yang babah nak bawa. emill pun sibuk gak tolong kemas. then hantar babah sampai rumah friend babah.diorang car pool ke tioman.memang nangis la emill nak melekat je ngan babah. balik je rumah singgah rumah wan teh. dalam pukul 11pm something kita pun balik rumah and emill pun tidur


tadi balik je kerja macam biasa mama fetched emill kat umah babysitter then spent my day with emill. emill asyik merengek je arini. emill ni suka sangat bila ada ramai orang kat umah. petang tu bila umi and wan teh datang, kemain happy dia. then kami pun pergi bawa emill shopping. emill dengan baju tidur je mama and umi gilir2 dukung. gambar di atas membuktikan keriangan emill bila tidak didukung. habis barang2 dia nak tarik.after shopping, naik je kereta emill terus tertidur. penat sangat.....
we are waiting for you babah.

luv,
mama

12 comments:

~ As ~ said...

ni mcm azam la ni, suka ambik gmbar mencangkung ni...

Ena said...

salam..

hehe.. Emil seronok muke dier kat dalam cermin tu. mungkin selama tak perasan mcm maner la muke sndiri kan!.. sekali dapat tgk kat cermin besar pulak..

cute la emil nie.. gewammm.. :)

NURUL said...

mcm ne gmbr dlm blog lip ni semau saiz besar? mcm ner nak wat. best tul puas ati kalu nak tgk gmbr kan

el said...

hehehehe a'ah mmg pun
xmo dukung even xmo dok dlm stroller kalo lepaskan..cam heaven je derang..ke hulu ke hilir x leh nak sopin bagai..hahahaha

LIP (^_^) said...

to as: hehehe as..agaknya memang trend bebudak kecik amik gambar mencangkung kan..

LIP (^_^) said...

to ena: wsalam..rasanye memang dia terkejut tgk muka dia..before this tengok cermin gitu2 je..tetiba dapat bertentang mata ngan diri sendiri..tu yang obsessed tuh..

LIP (^_^) said...

tu nurul:after dah upload pics. nurul right click kat gambar..nurul.pilih yang LARGE. kenkadang template pun memain kan peranan..

LIP (^_^) said...

to el: memang disaster el...tak larat kita nak susun barang2 yang dia tarik je..kemain suka dia dapat capai itu ini..

Cikgu ILi said...

Eh ehhh...gambar Emill rambut belah tepi!
:)

mummy_adam said...

sama kes ngan adam lah nie, suka sgt kat escalators..mmg bahaya

LIP (^_^) said...

to ili: nampak nerd kan kan..heheh

to ena@mummy adam: tu la yang payahnya tu kan ena..dia asyik nak menuju ke escalators je..

aLyNnZ said...

salam perkenalan..
owhh emil yg sgt cute n handsome boy..

MY BUDDIES

MY STORIES