20 April 2010

kepandaiannya!!

dia sudah pandai cakap ''momo'' means dia nak naik motor..
dia sudah pandai panggil nama khadeeja dengan menyebut ''ja..''
dia sudah pandai sebut ''dish'' for fish
dia sudah pandai makan krismis (sebotol seminggu...kemain suka)
dia sudah pandai berjalan dengan tengapnya 
dia sudah pandai menyuap makanan sendiri (dengan comotnya dan dengan berseleraknya)

sudah hampir seminggu lebih diajar mengenal aliff ba taa...bila ditunjuk huruf-huruf ni..emill cuma akan kenal taa dan menyebutnya dengan lantang...mama really hopes emill mengenal huruf-huruf hijayyah sebelum berumur 2 tahun. bila ditunjuk flashcard bagi huruf-huruf lain, emill tetap akan membunyikan huruf itu sebagai taa..tak mengapalah emill..mama akan terus mendoakan dan mendidik emill...

semasa mama snap gambar di atas, mama tak perasan betul ada nyamuk hinggap kat kening emill..inipun babah yang perasan..sorry dear for not protecting you from the bite ya....

okies...time to sleep...esok kerja..

emill pun dah lena atas pangku mama nih..

13 comments:

~ As ~ said...

azam baru kenal smpai 'jim'...tu pun masih sebut 'jom'...aishhh... sabar je...

Ena said...

cutenyerrr...

dah pandai tu maknenyer dier dah makin membesar & memahami kan!.. hehe

mummy_adam said...

pandai nyer dia :) good boy.

LIP (^_^) said...

to as: kira okla tu as..sangat bagus ek..emill baru diajar..nyesal lak tak mulakan lebih awal as..

to ena: seronokkan tgk diorg makin cerdik

to mummy adam: thank you aunty...(emill said)

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

el said...

danish ngan arwen pun tgh belajar ni..
tang alif ba ta ok..yg lelain ke laut..
el bg tgk youtube alif ba ta tu..ada lagu2 kan..hehehe
arwen siap nari2 lg dgr lagu tu
gud boy emill

Nieza Ishak said...

ala ..la ..laa ..
cutenyaaa ...makin cerdik dah emill

good boy

LIP (^_^) said...

to el: samalah kita...bagi jugak tgk youtube bebudak baca aliff ba taa tu...senget2 kepala emill mengikut nari..hahaha

to nieza: tq aunty nieza..(emill said)

Lovely Bella said...

lawa laa gmbr tuh.. hehehe... mkn kismis byk2 leh bertmbah pintar... salam singgah :)

Leen said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee geram tgk pic ni..pipi nye gebussss!

LIP (^_^) said...

to lovely bella: moga2 pintar..itulah doa dan harapan maknye..hihi

to leen: hehehehe..

Kak Long said...

Memang sangat pandai...
Seronok tengok perangai dia kan dik!

LIP (^_^) said...

to kak long: tu la kak..penat memang penat tapi seronok tgk gelagat dia

MY BUDDIES

MY STORIES