07 April 2010

rumah kosong yang dahulu ceria

on saturday and sunday we spent our weekend at kampung. my kampung. our kampung. saya dibesarkan di rumah itu now tiada siapa tinggal di sana lagi. wan sudah mengikut kami duduk di rumah mak.bila balik kampung teringat zaman kanak-kanak dulu. kami tiga beradik tinggal dengan wan. kami pulang untuk mengemas seluruh kawasan rumah. memang seronok anakku emill tu..

 zaman kanak-kanakku dihabiskan di sini..


menumbangkan pokok yang menghalang pagar..

my hubby and my bro.

antara mereka yang bekerja keras bergotong royong...

hihi..

nak tolong jugak............

khadeeja dan monyang..

seronok main air kat halaman rumah....
tak sabar nak balik raya nanti boleh kumpul ramai-ramai di kampung ni................

pungut rumput tu emill...........

pada hari ahad lebih kurang pukul 8.30pm kami pun berangkat pulang dengan seribu kenangan manis walaupun hanya dua hari di kampung...

luv,
mama

9 comments:

Ena said...

heheh..

sangat nyaman kan suasane kampung..
ena pun sangat suke biler suasane di kg.. sangat rindu utk balik ke sane.. sgt tak sabar nak tunggu mase utk berkumpul bersama..

Raisah @ echah said...

kampung kat mana ni LIP?
mcm rumah melaka pun ada... :)

tempat jatuh lagi dikenang, ini pula tempat bermain...

mummy_adam said...

cantik nyer kampung u.. kat mana nie?

LIP (^_^) said...

to ena: bila tengah stress ngan kerja teringat kampung and zaman kekanak kan

Cikgu ILi said...

Bestnye tangok gambar tarik pokok nyior tu..mcm bleh masuk dalam magazine la..magazine travelling..

LIP (^_^) said...

to echah: kat area n9 ni echah

to ena (mummy adam):tq ena..kat n9 ni ena

LIP (^_^) said...

to ili: tenkiu ili sebab puji..pic tu my cousin sis yang snap.

Anonymous said...

ni macam kek pasir bosar jo...

LIP (^_^) said...

to anonymous:wahwah.....pandainye wild guessing..ada kt tmpt kejadian ke?

MY BUDDIES

MY STORIES