06 May 2010

tokey kecik kedai kain

mama and emill temankan umi (my cousin, gelaran umi adalah untuk dipanggil emill) gi beli kain. umi kena jadi pengapit. wajiblah dia membuat baju baru.tapi yang mencurigakan, kenduri tu minggu depan. sempat lagi ke? dalam kedai kain tu emill tak duduk diam. ada cermin besar, lagi suka emill. asyik peek a boo dengan diri sendiri melalui cermin. then tersipu-sipu malu. tengok muka sendiri pun malu-malu..sungguh lucu. 

amoi..!!apa baju mau bikin? saya tolong la amoi..haiya...tala mau saya tolong ka amoi..???saya manyak pandai lor..


gambar kenangan bersama mama di kedai kain. mama sangat well-behaved sebab tak shopping apa-apa pun pada hari itu.;p ok emill, enough. put back the ruler. lakonan sudah tamat ye sayang.

memanglah dia berat hati (perkataan yang lebih lembut dari 'payah' atau 'tak hingin') melepaskan pembaris itu. tak bawa stroller so mama gilir-gilir dukung emill dengan umi. if letak suruh jalan emill terus duduk atas lantai.adus..lain kali umi jangan serik bawa mama and emill pergi beli kain ye...besok babah balik dari perhentian...weheeeeeeeeeeeeeee.....

luv,
mama

13 comments:

~ As ~ said...

ohh kalau tak beli apa2 kira behave eh??? ahahaha..

sz | m.a.s.s said...

alalalala tomeinya...tokey emill, untie nak 4 meter kain ek...tp toeky belanja tau ;p

el said...

hahahah cumel jek tokei kecik ni..bw balik baru tau....budak2 mmg excited npk cermin mula buat cm2 funny muka..hehehe

klik2 prudnetial

LIP (^_^) said...

to as: ye benar as.hahaha...=P gelak jahat

LIP (^_^) said...

to sz mass: boleh aunty tapi kena mintak duit tabung emill dari mama..hiihii

LIP (^_^) said...

to el: yelah el..mcm dia terpengun je tgk muka sendiri

Lovely Bella said...

adeh..yg pegang pembaris tuh anak tokei kedai ka?? mau kain free boleh?? heheh salam singgah di waktu petang.. la..la.la.

LIP (^_^) said...

to bella: boleh bg free..kak bella dtgla ke kedai nih..hihi(mcm real je ni)

Cikgu ILi said...

Cunnya mama Emill.
Mama Emill jarang expose dalam blog sendirik.
Plz...more picca....plz...

Ena said...

heheh..

kalau sy tak dapat beli apa2 bile niat di hati utk sopin.. mesti balikdengan perasaan hampa & tak puas hati.. mesti nak kene pergi lagi sampai jumpe yg dihajati.. tp biasenye yg dihajati tu adalah sangat perlu la.. kalau just mengikut kehendak.. ok la.. pusing2 jek pun tak pe..

sweet la emil! =P

LIP (^_^) said...

to ili: okish ur wish will be granted..

to ena: hihi..kaum hawa memg ramai yg suka shopping..

mummy_adam said...

alalaa.. comel, aunty nak baju pink sepasang boley ;)

aLyNnZ said...

owhh cantik nyer keindahan di dasar laut ciptaan tuhan..teringin tp alynn tkut air takut lemas..

MY BUDDIES

MY STORIES