12 May 2010

FEVER AND FOOD

semalam emill demam..but mild fever.so mama pun cuti and jaga emill di rumah. dapat lah emill learnt new words which are 'mouth' and 'banana'.ok but yang bestnya..emill ada selera makan even badan tak sihat. bab makan ubat dia liat sikit so mama letak ubat dalam cup. dia ingatkan syrup or maybe dia ingat syrup bandung sebab ubat tu warna pink (paracetamol). bila dah telan mula la buat muka terkulat-kulat. kali terakhir emill demam was in february. dia dapat FHM waktu tu. makan pun dia tak selera. hari ni emill dah cergas bagai juara. maybe demam nak bercakap pulak kut. hihi. lega mama harini.


chicken soup with carrots...yummy yummy...his favourite!! dah pandai nak suap sendiri..bila dapat suap sendiri kemain selera dia makan..

LUV,
MAMA

9 comments:

el said...

emill demam eh...jgn lupa mkn ubat ye

sz | m.a.s.s said...

ala ciannya naak bujang ni...demam nak dpt "ilmu" baru ye...sedapnya mama dia masak ...

Ena said...

alahai.. ciannyer emil tak sihat yeh!.. nasib baik ada selera nak makan kan!.. kalo tak lg la mama nye susah ati..

cepat sembuh ye sayang! :)

NURUL said...

lorr emill demam ke? hrp cpt sembuh okeh emilla nak bujang dah besar dah dia

Raisah @ echah said...

smart emill! pandai makan ubat dlam cup ek....

Cikgu ILi said...

Demam pun tetap la comel jugak.
Kalau dah tak demam bertambah2 comel Emill ni.

Lovely Bella said...

skang nih mmg musim org nak demam jerk.. kene bykkan minum air.. :) tp demam2 selera gak makan emill nih..

LIP (^_^) said...

to el: baekla aunty el...said emill

to sz: hihi..mama masak sempoi2 je..

to ena: umm...thank u aunty ena...said emill

to nurul: dia memang dah nampak bujang nurul.now rambut dah pendek so nampak macam budak tadika la pulak..hehe

to raisah: alternatif supaya dia telan ubat tu echah

LIP (^_^) said...

to ili: thank aunty ili..malu ar emill kena puji mcm tu...said emill

to bella: musim cuaca ni...bella, nanti i amil award kat blog u ye..

MY BUDDIES

MY STORIES