19 May 2010

sukan+aneka=SUKANEKA

on the following day after my cousin's wedding, we went back to babah's kampung. there was a sukaneka. it was a hot day but luckily there were quite many stalls selling various colorful and yummy food. babah was busy at the field while mama and emill just sat under the tent and enjoyed watching the activities held.


i compressed 7 pictures together. easier right??hihi.  there were tarik tali, makan ais krim, tiup belon, bungkus-bungkus mumia, tiup belon. my mil took part in pertandingan memasak..dapat no tiga. malam tadi ada keluar  berita tv1 time dia ambil hadiah. my sis in law registered me for makan ais krim (saya tak berapa makan ais krim since emill lahir) tapi time pertandingan tu i went back with emill sebab nak dia pun dah berpeluh bagai. so tak dapat join. babah tak masuk apa-apa pertandingan just as a judge and uruskan itu ini.


his cheeky smile..waktu tengahari tu kami balik rumah sekejap.emill nak recharge bateri dia dulu. salin baju then sambung aktiviti di sukaneka. tamat pukul 5pm. it was a tiring day but fulled of fun and.................... fulled of people. while on the way back driving, we saw two beautiful rainbows. babah managed to capture their picture. cuba tengok betul-betul, ada dua pelangi sebenarnya dalam gambar nih... awesome!!


okies...it was dusk already..we arrived home safely...emill sangat penat and tidur awal.....nite nite nite....

luv,
mama

14 comments:

sz | m.a.s.s said...

wahhh bestnya...sukan rakyat camtu zaman2 sekolah dl ad lah jumpa..sekarang jarang sgt dipertandingkan... :)

Ili Safuraa said...

comel emil neh,,ni x sbr nak berlaki n ber anak nie..hehehe..
xoxo

LIP (^_^) said...

to sz: kalau family day ada jugak diorg buat games sukaneka sz. tapi if family besar kita pun boleh organise sukaneka..mesti anak2 enjoy.mak2 budak pun enjoy je..:)

LIP (^_^) said...

to ili:niat tu murni tu dik..=)

Ena said...

serononyerrr..

rasenye dah lamer tak join mende2 macam nie..

mrmm. apa nak buat kan! tak de rezeki..

baik je emil tu kan.. diam je dier.. tak la menanges ke apa ke kan!.. best la.. blh la join lagi len kali.. :P

Cikgu ILi said...

Kekekeke suke la tgk mumia ni..straight je berdiri.

Mmg awesome pelangi tu Lip...
Saya klik Like.

LIP (^_^) said...

to ena: dia seronok main, ramai kenkawan time tuh kan..

to ili: i like it when u like it ili..=)

mummy_adam said...

wow best nyer, sukaneka kat kampung.. mesti happening tp panas jer lah :(

emill sgt cute :)

aLyNnZ said...

best gaks sesekali ada aktiviti sukaneka camnie..leh merapatkan lg silaturahim kan?

emill dh besar..hero dh dia..leh protect mama..hehe..sweet smile..

Ummi Aisyah said...

sonotnnya main sukaneka..ingat emil main cari gula2 dlm tepung :)

Encik Sparkle said...

sekali sekala dapat bersukaneka cambest je huhu

Marsha~ said...

cantiknyaaaaaaaaaa pelangi!!~

LIP (^_^) said...

to mommy adam: panas jugak tapi kami duk bwh tent...smart tak??hihi

to alynnz: hope sgt dia jd bonzer mama ni..

to enciksparkle: memg best!!

to marsha: pelangi senja tu..

l y n n a s h a a r i said...

hensem nye emil ni ;)

MY BUDDIES

MY STORIES