06 August 2010

mini garden

we are planning to have a playground for our kids..(kena type kids walau baru ada seorang..nanti bila dah tambah lagi kecik hati diorang baca garden tu tuk abang emill je..)..still dalam perancangan, i mean the mini garden. alah bukan yang gempak-gempak pun just kawasan yang sedikit hijau, ada bangku dan boleh letak kolam mandi kecik tuk emill.mini garden ni bersebelahan rumah wan emill..kawasannya kecil je tapi i think it has enough space for kids to cycle, jump, run and lot more things can be done here.ok here are some pictures of the mini garden sebelum diubahsuai..belum ubahsuai lagi..soon!!

 kawasan yang tidak begitu luas..tapi insyaallah emill akan rasa seronok main kat sini..petang-petang dengan wan. tapi kena wait wan balik kerja sebab mama memang jarang bawa emill keluar siar-siar waktu petang..mama sibuk buat kerja rumah.wan lah yang selalu entertain emill irtzaz.

salah satu sudut pandangan kawasan laman itu..laman ni sebelah rumah wan emill je.

 wan emill tanam kangkung, sawi, serai kat kawasan ni..tak lama lagi kena lah cabut semuanya..tapi dah ansur-ansur buat dah..

happy je emill melompat-lompat kat sini.eheheh..tapi ni bukan gambar tengah melompat la..dia tengah nak kutip bunga jatuh.

dah dapat bunga...suka je umi emill (my cousin) ajar emill main bunga...Dia selitnya bunga kat telinga emill..adoiii...suka pokok bunga macam babah ke??

 explorer!!!

okies..pada petang itu emill berkenalan dengan seekor binatang baru iaitu encik cacing..erkk encik cacing ke? entah-entah puan cacing..hahaha whatever!!..dia geli bila kita sebut worm je dia akan jerit sekarang ye...hihi..suka je menyakat emill..

okies..harapannya..garden ni akan siap secepat mungkin sebab next week dah puasa..itu sahaja laporannya..adios!!!

masih risau dengan babysitter emill la...


11 comments:

kacamata said...

emill sangat comel :)

<333 hihi

sz | m.s.s said...

syokkknyaaaaa emill...
sejukkk je mata memandang...
best la emill dok sebelah umaah wan je ye... :)

el said...

cam gegel lak emill ni aku tgk hehehe
umah cam ni mmg best buat landscaping ngan tanam2 mcm2

yaya+frdz+auf said...

so cute la emilll.... :)

LIP (^_^) said...

to sri: hihi.. tq..

to sz:kami tgl ngan wan emill..umah sebelah ni sesaja nak wat tempat emill main..hihi

to el: itulah pasal el..sat lagi sepupu aku letak bunga lak kat tepi tinge dia..

to yaya: thanks..auf pun!!

Cikgu ILi said...

Emill memang dia rasa geli sendiri bile tengok en cacing ke atau ada org lain cakap geli lepas tu dia pun baru rasa geli/takut?

LIP (^_^) said...

to ili: dia yang tetiba peluk org bila ditunjukkan worm tu...agaknye sebab worm tu tergedik2 tu yg dia geli@takut..hihi

Leen said...

Boleh beli pool letak kt sini kan..dgn mummy2 boleh joint terus paksu menjeling dan nak joint skali akakaka!

LIP (^_^) said...

to leen: jom mama pun nak join...eheheh..

67 said...

Tahniah dpt hubby dn anak yg anda idam2kan hehe
Gumbira dpt tgk anda bahagia :)

LIP (^_^) said...

to 67: alhamdulilah...thanks dear.

MY BUDDIES

MY STORIES