31 October 2010

outdoor XTVT

today emill played at his mini garden yang separa siap..(hihihi). walaupun sekejap je sebab hari dah panas, but dia enjoyed je...








dah abis main sila cuci all your toys....

sekian.. :)

have a nice day everyone!!!

28 October 2010

this week

this week was quite a busy week (actually every week is busy weeks ^_^). but still i got time to straighten my legs and lean on my chair. 


 i'm extremely addicted to this munchy's..its taste is super yummy and mouth-watering babe.....when u munch this munchy's, it feels like all your stress release to the air...the hazel nuts' taste is so strong in this munchy's .in a day i manage to finish 8-10 packs. each pack consists of 3 yummy round biscuits. means around 24-30 pieces per day i baham munch!!!!wah...kempen baik punya..grab them now..try them....memang super sedap bagi pengemar hazel nut!!!! chocolate with hazel nut is one of my bff. since i'm working on trying to reduce my desire for chocolate so i replace choc with this oat crunch..


okies these packs are trial packs i got from my colleague. kali terakhir guna oxy time tingkatan lima..time tu muka memang dahsyat la kan. haha konon struggle tuk SPM sampai muka naik jerawat...alhamdulilah after spm was over muka getting better sikit. time tu oxy ni hanya ubat jerawat je but now this brand has produced a lot of other facial products. this one that i got can kill blackhead!!! haven't used yet still in my bag. can't wait to see the result..can it really destroy the blackheads on my face's T zone??? hope so... :)


let's prevent blackhead ladies girls!!!!


ok this week this boy refuses to get into the car when i fetch him from his babysitter's house. hey not because we are not close or i'm a bad mom but he wants to stay there so that he can play play play...i'm glad that his babysitter's hubby (who he calls 'ayah') really likes to play with him.. Sometimes emilll's ayah even washes emill's pooh tau..ingat jasa orang ni nak ye..in fact they are so close. 

yesterday when i arrived, he just ignored me then he ran when i went near to him. he turned his face away from me. T_T memang sedih la kan bila anak buat gitu takmo ikut kita balik. but my mom said that's normal because he obviously spends more time with his babysitter than me. i had to umpan him with makanan and minuman yang dia suka. Dulu memang tak payah umpan..nampak je i dia akan happy sangat (BF bonding)!! maybe sebab dia dah nak masuk 2 tahun bulan 12 ni..semalam pun dah cukup setahun 10 bulan umurnya. macam-macam perkataan dah pandai cakap. pandai buat tricks nih...i feel so grateful syukur alhamdulilah to have him and my hubby in  my life (owh tetiba pulak syahdu)

p/s: banyak kerja harini tapi lately suka ajer take everything easy..cheers your life babes..  :) i nak continue kunyah oat krunch nih...


21 October 2010

emill watpe tu?

saje godek2 gambar2 dlm laptop nih (tengah free, eheheheh...bukan free pun tapi skip dari kerja jap tuk rest)..apa lah yang dia buat kat umah sekarang...malam tadi dia tidur awal. tak sempat nak bergurau dengan dia lah...mama teringat kat emill la..

 ini irfan..kira sebulan tua dari emill..kawan baik emill dekat area rumah..


ini emill dan paksu piq...

sekarang pada usia setahun sepuluh bulan, emill dah boleh cantumkan tiga perkataan. dia akan follow je apa yang kita cakap...seronoklah main dengan dia sekarang. dia dah paham banyak perkara macam kalau kita merajuk, sakat dia etc. love to see u grow.

 do we look alike??

18 October 2010

elo 30s babes...

i'm 30 years old today!!! 19th oct. bravo lip!! please welcome me to your club 30s ladies. huh, time flies so fast. i'm glad that i can still breathe fresh air and spend my life with my beloved people. Afraid of getting old? yup, i'm quite afraid. getting older means my body will be less energetic. in fact, i don't do a lot of exercise so this makes things worse right.??still remember when i reached 20 years old, i felt like i was no longer entitled to be called teenanger. 

today i leave my 20s and move forwards to more matured level of ages. i hope i will be given chances to spend more time to do good things. i wish to be a much better person for those who love me. i hope that i will stay healthy and young and cheeky active all the time. May ALLAH bless us.

by the way, my life starts at 30 ok!!!!(ayat tuk sedapkan hati) :)



saya tahu pic ni menjana sakit mata sebab terang tapi saya nak cover kedut di muka yang sudah mula kelihatan..how??boleh la ye... ^__^



both pictures above are my last pictures (taken 3 days before my birthday) when i was 20s..owhhh how sad to kick 2 and replace it with 3 !!!!  

Happy yippi birthday to me!!! :)

p/s: on my way to get susu anlene..hihi

07 October 2010

mini garden part 3

there is nothing much to say today but i just feel so guilty cause i owe u people about the updates on pertandingan ''the biggest loser'' yang my family anjurkan and emill nye ''mini garden". since wan sakit time raya tu so my family sort of like forgetting the pertandingan. In fact memasing buat diam je sebab tak nampak pun dikalangan kami yang lose weight..tapi berita baiknya semua macam maintain je tak naik tak turun. hihi. ha regarding to mini garden..aduyai blame me...emill's babah already done his part (sponsoring grass+bicycle). i should do the deco part but still there is no progress on that..hahah..mama emill ni kedekut la..in fact now life is quite busy so i still don't have time to survey what deco should be put. thinking of buying mini pondok to put there. tapi nantilah survey price dulu kan..actually bukan kedekut tapi mama emill ni budget sikit :). 
i eye on these:-

 source: google

 suka gak buaian nih...tapi masalah sikit if emill nak memanjat-manjat buaian ni nanti. haritu i belikan emill bangku plastik tuk mini garden tu..dah patah pun.. :)

source: google


hu.........best woo if i can get this..hihi just kidding. tak sesuai la nak letak kat mini garden..namanye pun mini garden..tapi best kan if dapat set nih...i dah jumpa satu pondok kecik ni tapi tak tengok harganya lagi. tak ada pulak gambar pondok yang seakan-akannya dalam google so cannot share here. Doakan my mood datang untuk meneruskan perjuangan menghasilkan mini garden ni ye...

people who are patiently waiting for my touch on the mini garden..their faces look like they are saying "jangan *cendeikei ye mama, sila tunaikan janji...'' wah seriousnya...takut mama..ok ok i will tapi maybe with mini touch only ye..:) .asalkan emill dapat bermain dengan selamat dan riang ria..

*cendeikei=cheating

05 October 2010

lentok

budak tocik ni sedang menghampiri usia 2 tahun. kerenah nya banyak sangat..semalam dia merajuk. lawak sangat i rasa sebab dia paling muka kat tempat lain. sebaik kecik lagi if dah besar buat gitu mama and babah tak layan. itu protest namanye..lepas babah pujuk dia pun terus gi kat babah, lor tak lama pun dia tahan merajuk. kena umpan sikit cair lah..sekarang if time ngengada bila kita nak snap gambar dia, he will do this...see pictures below:-



vocab pun dah bertambah dak tocik nih...dah bolehlah jadi kawan berborak. tapi awas...dia garang..hihi..

ok la later i'll update more. saje je ni killing my time

MY BUDDIES

MY STORIES