09 November 2010

RAHSIA ALAM-PRODUK SPA!!

elo dearies...........nak rasa kedamaian rawatan spa di rumah sendiri..??cuba pasang muzik jawa keratung, bakar lilin aromaterapi dan gunakan produk-produk spa yang dapat membangkitkan ketenangan jiwa dan raga..huhhh...memang best kan..memanglah pergi spa lagi best dari buat rawatan spa sendiri di rumah..tapi apa kata kita tukar sikit trend dengan membuat spa sendiri?? JIMAT DAN MENGUNTUNGKAN.. :)

hari ni nak share tentang produk kecantikkan yang saya guna kan sejak awal oktober tahun ni..hehe baru sebulan tapi kesannya sangat bagus..produk ni diasaskan oleh jenama KOSMO. Ada lulur, gel mandian, ubat resdung, teh dan sabun..sabun ehem ehem yang sangat power buat wanita...
okies mari sama-sama kita view produk-produk ni dengan hati yang senang dan rasa ingin tahu yang mendalam.......... let's start ladies!!!


Yang saya pegang ni adalah lulur kopi dan gel mandian santan. Kita kena gabungkan kedua bahan ini untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Kopi ni dalam bentuk serbuk manakala santan dalam bentuk cecair. Sebelum mandi kita bancuh je kedua bahan ni dan lulurkan ke badan waktu mandi. Memang melegakan..Khasiat campuran ni dapat menghilangkan kesan hitam di badan contoh di celah-celah pelipat etc. Kawan-kawan saya yang dah mencuba cerita yang kesan-kesan hitam yang degil di badan diorang dah makin pudar. Diorang pun happy sangat guna produk ni. Saya berani jamin lah!!!

 ini pembantu saya.........tengok mulut dia tu..tengah tolong mama perkenalkan produk lah ni..


 RM 15.90 (KACANG HIJAU)+RM 12.90 (SUSU KAMBING)= RM 28.80

Ini lulur kacang hijau dan gel mandian susu kambing.. Bau campuran kedua bahan ni memang harum..Baunya kekal lama pada badan..Kulit jadi halus serta merta lepas disental lulur ni. Sesuai dipakai selepas seharian berada di bawah terik matahari atau cuaca panas. Rasa lega dan nyaman lepas lulur badan guna campuran ini. Boleh mengecilkan liang roma dan menegangkan kulit jugak. Wanita yang dalam pantang, cubalah produk lulur ni, mesti rasa seronok je tengok kulit makin halus mulus...hilang segala meroyan..

 RM 15.90(KOPI)+RM12.90(SANTAN)=RM28.80

Ini adalah lulur kopi yang mesti dicampur dengan santan..Ramai yang sudah mencuba dan mengesahkan hitam-hitam di badan sudah hilang..penjelasan tentang kopi dan santan ada di atas. Ada juga kawan-kawan saya yang beli tuk sental badan anak-anak diorang. Maklumlah anak-anak yang masih bersekolah kadang-kadang bila suruh mandi, diorang mandi tak mandi macam mandi kerbau. Bila sental dengan lulur nih..alhamdulilah bersih dan hilang segala daki... :)


 RM15.90(REMPAH)+RM14.90(ZAITUN)=RM30.80

Ini campuran rempah dan zaitun. Dirumus khas untuk menghilangkan bau badan atau peluh berbau..Aromanya dapat tenangkan kita dari tekanan. Bagi ibu-ibu yang penat bekerja seharian (surirumah pun kerja jugak...jadi surirumah lagi penat tau) ambil la masa tuk diri sendiri..masuk bilik air dan lulur satu badan. Bukan lama pun macam guna sabun badan jugak.. Rempah ni dapat melancarkan perjalanan darah.. ^__^ Saya suka sangat bau rempah ni...memang rasa seperti di spa walaupun dalam bilik air sendiri!!

 RM 18.90 (MINYAK LAVENDER)

 Ini minyak bunga-bungaan sebenarnya...memang saya rekomen kan sangat-sangat!! Lepas mandi kita ratakan minyak ni satu badan..rasa lega sangat..boleh buat kita terlena..Kalau penat-penat balik kerja, kita duduk sekejap dan hidu aroma minyak ni memang rasa tenang je..Aromaterapi!!! :) Bagi ibu-ibu yang mengandung pun sesuai untuk menghilangkan rasa letih...urutkan di kaki perlahan-lahan

 RM29 (SABUN PAYUNG MAHKOTA)

Sabun ni dihasilkan dari buah mahkota dewa..Boleh google tentang buah mahkota dewa if tak pasti buah apakah ini. Sangat mujarab tuk menghilangkan hitam di celah peha, kegatalan pada vagina, keputihan dan sebagainya. Dapat mengecutkan rahim. Khasiat nya sangat bagus tuk wanita...MUST HAVE item ni tau...dalam tempoh 3 hari sahaja customer kata hitam-hitam di celah peha boleh hilang..memang best kan!!




 RM15.90 (HERBA DEWA)+RM18.90(BEDAK RESDUNG)=RM34.80

Serbuk herba dewa ni gunanya tuk stim muka. (Kena letak dalam air panas kemudian stim muka tutup dengan kain)Lepas stim guna serbuk ni bolehlah diletak bedak resdung pula..Bagi sesiapa yang sudah lama mencari produk untuk menghilangkan resdung..cubalah produk ni..herba so gunakan tanpa was-was.Ramai sudah kehilangan jerawat dengan produk yang satu nih..

pesanan dari kami berdua..jangan takut tuk mencuba produk ni sebab tiada bahan pengawet dan tiada bahan kimia..Semuanya asli..jangan takut mencuba..manalah tahu serasi..if nak beli boleh email pada saya lipbesh80@gmail.com

bagi yang berada berhampiran putrajaya, kami akan buka booth di KOMPLEKS B, JABATAN PERDANA MENTERI, BLOCK B4, BAHAGIAN PENYELIDIKAN pada 11hb November 2010 hari khamis. dari jam 8am-4pm. kalau bekerja datanglah waktu minum pagi or lunch.....jumpa di sana ye ladies....

28 comments:

Cikgu ILi said...

Menarikkk...menarikkkk......dah jadi businessman.duta produk la Emill.
Mama pun comel...
Sejak bila Kosmo kluarkan produk ye.

LIP (^_^) said...

to ili: ili, try this product..best tau..dah 4 tahun.

Leen said...

Okies! Ready to copy paste huhuhu...

Marsha~ said...

mcm menarik je.. sy nak try santan dan kopi tulah...... kalau postage ke melaka berapa ek?? nak trylah babe..

LIP (^_^) said...

to marsha: gimme ur details, send to my email add ye marsha..nanti kat email i gtau k

nurulfana said...

whoaa ni product yg mak promote dulu tu ke? smpai kak lip pun dh jadi agent skrg. bagus2 dgr cter bisnes menjadi. beshla cmni, dpt untung boleh belanje org jauh kat india ni. hehe

Lovely Bella said...

Akak.. bella kan sll bersin pagi n mlm2... ermm psl resung laa kan.. tp muke x berjerawat pun.. cmne eh? leh pkai produk herba dewa je ke?

~ As ~ said...

comelnya model berdua ni...produk dr indon ke ni? aku dari anak dara pakai mustika ratu..

NURUL said...

bestnyer
emill jd duta ke? hehe :)

el said...

weiii bglah kat aku tester nak cuba gak
weiii hang makin comel aku tgk..rahsia kosmo agaknye ahaks

lip said...

to nurulfana: family bisnes ni kak long...eheheheh

lip said...

to bella: sesuai sangat bella..muka rasa selesa..takdelah gatal-gatal lagi..walaupun xde jerawat tapi resdung ada kan..

lip said...

to as: bahan-bahan dari indon ni as...buah mahkota dewa ni fames kat indon..kat malaysia baru nak naik..ni scrub badan as..sesuai tuk ibu after bersalin mcm ko as

lip said...

to nurul: dia duta tocik..tokey tocik tuh..

to el: el..bak sini alamat ko..aku post kan..hehehehe..

siti norfatiha said...

kak lip, dpt invitation bang Ngah, anak arwah makcik kawin tak? 5 december ni kat bora ombak, ampang?

boleh jual kat sana.. saya mcm nk beli yg kopi+ santan dgn sabun tu..

-NiD's- said...

nak try..nak cuba..hahahahah
bekenan suda...tgg hjg bulan nie erk..oder sama mama Emill

sz | m.s.s said...

wahhh ni lah rahsia kulitmu tulus mulusss ye ... ;)

LIP (^_^) said...

to siti: Insyaallah kami akan ke sana. nanti jumpa ye...cite kat yang lelain tau :)

to nid's: okies nid's if dah gaji just email to me..after scrub and apply minyak lavender memang tdo lena..like a baby...kulit pun halus dan segar!!

to sz: :) meh la beli ibu dalam pantang!!! :)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

alamk banyaknya produk untuk lulurkan diri..semua macam best jer

shiemz said...

wah..mcm menarik...x berani lagik cuba coz baru pregnant.. InsyaAllah kalu dah stabil shiem bgtau k...

LIP (^_^) said...

to ummi aisyah: hurmm...byk pilihan dear...if berkenan, email i ye..sure u takkan rasa rugi try

to shiems: ok dear..let me know..they are herbs..no chemical substances.

kacamata said...

hahaha! abeh pp cumel emill =D hm, teens bole pkai takk? =) macam menarik je. btw, kak lip telah d tag.sila rep jika ada masa yaa =D winkwink.

Anonymous said...

Assalamualaikum...sori menyampuk..dah lama mencari tapi xtau nk beli kat mana. kata mana ye boleh beli produk tu?dia dikeluarkan oleh mahkota dea jugak ke?

Anonymous said...

Assalamualaikum...sori menyampuk..dah lama mencari tapi xtau nk beli kat mana. kata mana ye boleh beli produk tu?dia dikeluarkan oleh mahkota dea jugak ke?

Anonymous said...

Assalamualaikum...sori menyampuk..dah lama mencari tapi xtau nk beli kat mana. kata mana ye boleh beli produk tu?dia dikeluarkan oleh mahkota dewa jugak ke?

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam sis nak agen mcm mana yer
email ke syalyx_00@yahoo.com

Anonymous said...

salam

Hai Sya nadiah...dari penang..mcm mana ya saya nak dapat ya?? berminat dengan lulur kopi tue.. email pada saya semula di nadiahjohari@ymail.com... tq....

Anonymous said...

salam

Hai Sya nadiah...dari penang..mcm mana ya saya nak dapat ya?? berminat dengan lulur kopi tue.. email pada saya semula di nadiahjohari@ymail.com... tq....

MY BUDDIES

MY STORIES