07 February 2011

baru 10 weeks dah boleh rasa tendangannya..

salam.
I nak cerita sikit pasal satu malam tu. Memang I ni jenis suka tidur menelangkup (iye...saya tahu cara tidur ini tidak baik...tapi bolehlah ye..hihi). Sebelum perut membesar, lagi kerap lah tidur menelangkup sebab nanti lama kena tidur mengerengkan (time pantang pun takleh menelangkup lagi..Wan I punya advice). Malam tu macam biasa tidur menelangkup...I terjaga malam, tetiba terasa ada jari jemari kecil menendang perutku. Memang serius kaget waktu tu. Lama gak berkira-kira ''Eh, anak aku ni baru 10 minggu dah boleh rasa tendangannya, memang sungguh cepat ye dari abang Emill nya'', ''Eh, biar benar.." 

Sebab terasa teruja sangat terus senyum sendiri dan meraba perut sendiri. Terus tersentuh tangan Emill yang berada di bawah perutku kala itu...lor jari jemari abang Emill rupanya..mama ingat adik nya. Adus, sengal la mama ni...memanglah belum leh rasa lagi pergerakan dia.hurmm...tak sabar nak rasa pergerakan anak kecil ini.. :)

p/s: tersenyum lebar bila emill tgk gambar aku time kecik2 kat bawah ni terus dia kata itu dia..

7 comments:

~ As ~ said...

suspen kejap..miracle btl klau 10 weeks ada mvement..

Nieza Ishak said...

wahh ... ni yg buat nieza pulak nak pregnant tapiiiiiiii ... macam dah syiok pulak anak2 dah besar ... hihihi

el said...

buat suspen je ko taw hahahahaha

.::sz::. said...

ahahaaa...sweeetttt...
terpenyek plak abang emill kat situ ye...hihihi

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hahaha... Eh Lip pregnant rupa2nya.. Tahniah.

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hmmm..cepat betul baby kick yek..mesti tak sabar nak kuarla tu hihi

ajumohit said...

hehehhe lawak jek baca entry ni...suspens jek mama emill

MY BUDDIES

MY STORIES