28 March 2011

ALIMKIDS PLAYGROUP

this entry is about alimkids playgroup that Emill has been joining for a month already. it's only once a week on Saturday for one hour only. This programme requires mommies to sit and guide their kids too. It's like a mom and child programme jugak lah. Tapi best because mommies also have chances to dance, sing and learn together with their kids. At least we can spend time with our kids after working 5 days a week kan kan. This playgroup is for those ages 2-4 only as a preparation before they enter their kindergartens' world!! yang paling aku suka adalah time ni la dapat monitor Emill and tengok social skills dia. Aduyai pemalu tahap dewa tapi kalau kat umah dia happening tahap dewa!!biasalah tu kat gelanggang sendiri tunjuk taring..hahah.


This was during the preview sort of like trial la for the programme.I immediately fell in love with the programme (aku yang hover) sebab nya aktiviti nya ringkas dan it stresses on educating our kids to be good Khalifah. Emill suka sebenarnya dapat main water color tapi buat muka serius okeh.


Khadeeja (my bro's daughter) with her Bonda also joined the programme. She is 1 year plus but considered 2 years old kan if ikut tahun.


after the trial programme, i quickly registered Emill to enroll. On the first week he went with his Wan. but this picture taken on the second week. still malu-malu lagi waktu nih..payah sangat nak suruh dia ke depan. Dia senyum simpul-simpul gini je. tapi aku tahu dalam hati nya dia sangat bahagia walaupun dia segan.ahaks.


this was the third week. tekalah sapa yang lukis mata and mulut pada puppet tuh? ehem..ehem..art time paling Emill suka tapi mak-mak yang lebih suka..
 


ok ini yang terkini. Sabtu lepas. Ni Emill tengah sibuk menampal nak buat epal. Suka dia nyanyi lagu Ant on The Apple AAAAAAA...AAAAA is the sound for A dengan lagu Head and Shoulders Knees to Toes..ayoyo dalam versi Emill nya loghat dia nyanyi..Dia suka menyayi sekarang, yang lawaknya menyanyi dengan suara lantang tapi tapi tapi dengan slang tersendiri (pelat2 sikit)..ada satu hari tu dalam kereta aku tengah borak ngan babah dia and my mom. Dia melalak lalak nyanyi lagu Insyaaallah Maher Zain (sungguh jiwang dia sambil mengadap cermin pandang luar) sampaikan kitorang tak dapat dengar suara kitorang sendiri. aik dah cerita pasal menyanyi pulak. pasal alimkids playgroup ni memang aku gemar sangat bila tahu ada programme ni. My friend Anord yang bagitau. Sebab dah lama dah hantar Emill ke such a programme yang pendek dan yang penting it uses English Language as its medium of instruction maa...and it's for muslim kids. hahah..promote abis. try la..hope u guys have a wonderful monday!!!

12 comments:

NURUL JAMIAN said...

program ni kat mana? mcm mana nak reg ye? nurul berminat lah

yaya+frdz+auf said...

bestnyaa...nak try hantar Auf la nanti. thanks for the info :)

LIP (^_^) said...

nurul..nanti nurul klik kat link alimkids ni ye..ada listkan tempat2 nya dan no telefon sekali..area nurul ada dekat usj subang jaya,bandar kinrara,tmn tun dr ismail kl,selayang, shah alam seksyen 9,cheras,shah alam seksyen 27, wangsa maju.nanti try gi add ni http://alimkidsplaygroup.blogspot.com/p/contact-our-centres.html

LIP (^_^) said...

to yaya: ok no prob yaya... :)

~ As ~ said...

ala bestnya ada program mcm ni..kalau Azam mesti dia suka ni..aku ala sbb mesti kat sabah takde.

LIP (^_^) said...

to as: kat kota kinabalu ada as
KOTA KINABALU, SABAH
Pls call Teacher Nunik 017-8667868

ibu_Arifa said...

wah..syoknyer dpt join programm mcm ni. kat penang ni susah nk jumpa mcm ni.
kalo saya pun, mmg kita yg lebih2 excitet..yer lah ajarkan benda2 baru kat anak.semoga anak-anak kita menjadi insan yang soleh dan solehah yer sis..aminnn.

LIP (^_^) said...

Ibu arifa:mmg kita yg hover jdnye.hehe

Ri@nna said...

i ade tgk website dia..interesting . tp agak confuse lah ngn fees dia. setiap bulan berapa fees dia ek? ke kena bayr ikut module?

LIP (^_^) said...

Riana:registration is rm100 then for 8 weeks pay rm200.means sebulan rm100 utk 4x class.setiap kali kelas rm25 bg sejam punya activity.my place mcm ni tp tmpt lain I xsure riana :)

Ri@nna said...

oo..ok..tp td baru jenguk website dia. registration dh close. dia buka balik october nti..melepasss.

Nieza Ishak said...

skrg ni banyak kan pilihan program2 macam ni ... cuma sediakan ongkosnya sajerk ;)

MY BUDDIES

MY STORIES