12 May 2011

Nak mintak tolong korang nih...

Pagi-pagi lagi I dah surf website growinguptogether.com.my. Ni I tahu pasal website ni lepas tengok tv Sazzy Falak jadi jurucakap tuk website ni.Tadi I pun baca la tentang nutrition tuk ibu-ibu mengandung.

Terus dang!! Terkejut!!Sebab dia ada kata time mengandung antara forbidden meals adalah 'you char kway'.I pun tak pasti,maksudnya char kway tiaw ke pe??korang tahu tak? Dia kata ini adalah sejenis pastry yang dimakan waktu breakfast. Sedap dimakan dengan porridge dan soy milk.It is stated there yang 'you char kway' ni ada ditambah sejenis bahan kimia bernama 'alum'.Bahaya katanyaa.

I eat char kway tiaw always EVERYDAY!!Sebab itu je yang haku selera masuk tekak..how?I'm worried now..korang boleh bagi pandangan tak tentang hal ni?please!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

5 comments:

~ As ~ said...

tak pasti pl sama ke tak, tp aku dl pregnant 1st ari2 jg makan sbb tu je masuk tekak aku pagi2..

Sz said...

alamakkk sori teacher lip...
x tau plak nya...

nak gosip je,
sazzy expecting twin ek...
besttt...hehehe

Marsha said...

sayang oi.. char kway tu bukan char kuew teow... tu sejenis makanan cina yg mcm kuih panjang tu.. jap i google gambar dia eh...

Marsha said...

http://yesterday.sg/lifestyle/you_char_kway_the_traditional_way/

haaa.. tgk ni......

NURUL JAMIAN said...

alamak nurul pun tak tahu mcm mana nak jawab nie :)

MY BUDDIES

MY STORIES