22 May 2011

Our weekend

Cuti weekend ni rasa singkat pulak. Hari Sabtu anta Emill gi school sejam dia tu.Subuh Sabtu tu dapat msg dari my sis in law.Dia kata teacher Emill pesan bawak photo keluarga sebab nak buat photo frame.Aduyai,baru sedar yang kami takde gambar bertiga yang dah dicuci.Itulah yang tak bestnya guna digital ni,sebab my usaha tuk cuci gambar memang kurangla kan..semua save dalam laptop je....so no choice I bawak je gambar my hubby and I.Time tu I tengah pregnant kan Emill dua tiga bulan la. Sampai je waktu art class,I pun keluarkan photo tu.Terus Emill tanya "Emill mana?" I jawab "Emill was inside momma's tummy"...Then ada parent yang dengar my answer. Emill punyalah excited tunjuk gambar tu kat teacher dia.Parent yang dengar my words tadi suruh teacher tanya Emill yang Emill kat mana dalam gambar tu.Emill confident je jawab "kat dalam ni" sambil pointing at my tummy in the photo..hahahahah..bagus Emill,good answer!photo frame kat atas yang Emill pegang tu la kami buat bersama.Tapi bila sampai umah habis hancur Emill kerjakan frame tu.Nasib baik I dah snap photo awal2..

Hari Ahad pulak I mulakan operasi kemas bilik.Banyak sangat beg yang perlu disusun.I terpikir kena masuk dalam kotak je baru kemas masuk dalam almari beg-beg ni.
I pun terjumpa robot yang babah Emill belikan tuk Emill tapi tak pernah pasang bateri.Emill takut dengan robot tu rupanya..kehkehkeh...disebabkan Emill asik keluar masuk bilik,usik itu ini,I letak robot tu depan pintu.Sorry to scare u dear,mama nak settlekan kemas banyak benda before adik keluar... :) panjang lagi list perkara2 yang I nak buat before due..I buat perlahan-lahan.Then lewat petangnya gi giant cari bekas plastik besar beroda tuk masukkan beg-beg tu..Sekarang dah malam,rasa penat sangat tapi tak ble tdo lagi sebab baru pas makan..Emill dah lama tdo.Dah dua hari berturut-turut dia temankan wan dia pergi kenduri.Dulu time single I pun selalu kena teman mak gi kenduri,now I dah serah takhta peneman kenduri my mom to Emill...eheheh

Korang nye weekend macam ne plak?gi jalan ke mana? ;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

8 comments:

mummy_adam said...

hahahaa.. cute nyer :) pandai emill..

Nieza Ishak said...

nieza pun kemas rumah tak habis2
banyak barang kena humban baru mata lapang ....

LIP (^_^) said...

To mummy adam: heheheh mmg dia ske art class..

LIP (^_^) said...

To nieza:tu la kan,mcm I semua benda syg nk buang,itu yg bertimbun bila buat kemaskini tu

Sz said...

ihikss...
penuh juga aktiviti emill di hujung minggu ya...

kami seperti biasa la hujung minggu ada je kat umah..
kalau jalan2 pun dlm radius kurang 10km dr rumah..heee

.:fyzz:. said...

emil nih cute n very clever boy...
weekend..hmmm ..minggu yg memenatkan ..whole weekend at UUM..class...

yer la kan..skang nih tak mcm dulu all photos just save lam lappy je kan..

gee ryder said...

hehe goodboy la emill...

cantik robot emill tu

LIP (^_^) said...

To sz:yg penting together ngan family kan sz.. ;)

To fyzz:temporary je fyzz..pasni dh graduate ble enjoy ur weekends!! ;)

To gee:dia takot bangat ngan robot tu..hikhik

MY BUDDIES

MY STORIES