18 May 2011

wesak's day 2011

Salam..yesterday sempena public holiday,kami sekeluarga pulang ke kampung.,nak naikkan batu nisan my arwah wan yang tersayang.Emill happy sesangat keluar masuk rumah,tak tidur2..lagipun dia seronok dapat main ngan my cousin yang lebih kurang sebaya dia.Time balik tu apalagi nangis la tak nak berpisah..

Di kampung inilah aku dibesarkan dan bersekolah rendah..



Emill+mama+adik

tengok tu...main-main je dia...

tolong angkat handbag mama...bonzer mama nih..

di bahagian hadapan rumah kampungku...


Sayu rasa hati tengok kubur wanita yang besarkan aku..Rindu sangat wajah manis wan yang sabar dan penyayang itu.I feel so lucky as I was given a chance to be close to my wan.She was always being patient.When I had problems or doubts,I would go to her.She would calm me and provide me with surah2 from Al Quran to recite. In fact, she was my guru mengaji too..Even when I faced a stupid crisis like jerawat tetiba penuh kat muka time nak spm dulu,I would ask her to pray that my pimples would go away.Everytime I came back from work,she was there waiting to eat her lunch with me..even if I came back home late.We always spent time to cook together...now she's no longer there for me...

That's why I want my kids to be close to my mom so that if my fate to go earlier,my kids will be there to pray for my mom (memanjangkan my doa) ;) mudah-mudahan........

17 comments:

ajumohit said...

kita doakan moga rohnya tenang di sana ye lip..

gee ryder said...

tetiba rindu dkt arwah nenek jugak :(
al-fatihah utk mereka.

cantik umah kg tu.

Marsha said...

sy rasa sy mcm ade komen pasal char kueh teow tu nape takde plak ek?? konpius.. huhu....

cantikkkkkkkk rumah arwah Wan ni..

LIP (^_^) said...

To ajumohit:thanks aju ye

LIP (^_^) said...

To gee:al fatihah buat mereka..

LIP (^_^) said...

To marsha: rumah kg biasa je marsha.. :)

el said...

comel lah rumah kpg tu..hehehe
n comel sggh emil galas hbg mak dia hehe
dh npk perut..bape bulan dah lip?

LIP (^_^) said...

To el:dah 6 bln el..lama sungguh ko xjenguk aku el.. :)

Leen said...

Arghhhhh ruginyer tak dpt joint!

.:fyzz:. said...

alfatihah..moga arwah wan di tempatkan di kalangan orng beriman amin..cantik rumah kg tuh..:)

mummy_adam said...

comel nyer emill tlg bwk kan handbag mama :)

LIP (^_^) said...

To leen:aduyai ja..best ja dpt blk sbb byk makanan..

LIP (^_^) said...

To fyzz:thanks fyzz.. :)

LIP (^_^) said...

To mommy adam: time rajin dia dtg tu.. :) emill attends alimkids playgroup ena.try search pasal programme ni,tuk bdk 2-4 thn shj.once a week for 1 hour.

Sz said...

kat mana kampung wan lip ni?

rumah nenek saya kat sebelah umah parent saya (@muo), maka mmg sgt rapat juga dgn nenek...kecik2 dulu klu nak tido mmg nenek asek la bercerita susurgalur keluarga (@melaka), siap pantun2 melayu melaka la ... bantal mesti dia susun2 kat tepi dinding katil tu...heee..rindu plak...

LIP (^_^) said...

To sz: seronok kan zaman kekanak bersama nenek@wan@atok..diorg byk cerita n funny kan kan.saya dulu wan ulang cerita yang sama byk kali pun xmuak dengar..my kg kat gemas Sz..

-oP_ida- said...

HUHUHUHU....bila tgk pic dalam nie...rindu nak balik PAHANg..umah wan.......kot-kotbalik sana leh lepas rindu kat arwah MAMA...=(((

lIp comei laaa sangat kamuuu..baby gurls apa ^____________^

MY BUDDIES

MY STORIES