21 June 2011

Ayam masak cili api

Pehhh...memang sekarang ini je resipi yang dapat menaikkan my selera..waktu mengandungkan Emill dulu kemain suka makan rendang sampaikan beli stok serunding agro mas la dan jenama2 yang tiada jenama (yang home made).Kali ni,rendang tidak berasa serasi dengan tekak.

Ayam cili api ni la yang jadi pujaan hati sekarang..takde mengindam makanan lain pun cuma haritu sibuk nak rasa macarons,bila dah beli huiiiisssshhh terus tak serasi dengan tekak jugak.So I stick to this masakan kampung yang sempoi and pedas..uishhh sedap! Heheh..if Nora Elena tak boleh makan makanan pedas waktu pregnant,I boleh je...lagi dapat kurangkan my loya yang sudah menjelma kembali di bulan ke 7 ni,kenapa ye dia datang semula?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10 comments:

UmmiUmmar said...

hehe..sama le..
syu ritu hubby belikan macaron, makan one bite je trus xmo..masakan yg pedas2 jgk yg jd berselera..mmg dasar tekak org melayu kot..hihih

Ri@nna said...

urrmmmm..sedapnyer tgk ayam tu.
tgh2 pose ni wat duga iman jer..heheheh

ajumohit said...

hmmm tak lama dah lip..nnti pas pantang leh mkn sedap2 tau...ayam tu pon nmpk syedap sgt!!!

Nieza Ishak said...

adoiii terliur pulak nak makan .. uwaaaaaa. apa kes? tak pregnant pun terliur ????

gee ryder said...

huh sedap sedap sedap...
tu bukan masak lemak cili api kan?

syahiraaghani said...

aekk. nora elena pon masok skli? haha

Raisah @ echah said...

ayam ni goreng ke Lip? sedapnya kalau ada orang masakkan (nk masak sendiri malasnyer.....tp nak makan!)

LIP (^_^) said...

To ummiummar:hehehe..lebih2 lg I org ngori tu yg ske pedas je..

To rianna:adus,I ada beberapa hari lg xganti..

To aju:yeahhh..lepas ni selera naik menternak lemak pulak ;)

To nieza:ehehe..dah ada isi kut nieza??ehem ehem..

To geeryder:ayam goreng campur cili api tu gee

To syiro:selingan je tu ah

To echah:echah goreng garing.then cili api tumbuk dgn bawang kecik.bawang kasi extra.then goreng cili n bwg campurkan ngan ayam yg lebih dahulu digoreng td.. :) echah try before berpantang..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

same la ngan saya masa prgent dulu suka makan pedas..pedas boleh ilangkan loya kan

-oP_ida- said...

yess setuju..... time pretnen kali nie..tekak mintak sume padaih-pedaih..ehehhh..kalo tak pedaih tekak tak laloo..dan mula laa lemahhh mcm sayoo sawi..eheehhe

ayam masak cili api memang besh....kalo di masak belada lg beshh...gaul ngan nasik panas-panas kan..ehehheheh

macaron x sedap erk???

MY BUDDIES

MY STORIES