01 June 2011

Emill ke futsal kali kedua

Salam.how's ur wednesday morning?..mine macam biasa je..Dah masuk hari ke 5 cabaran Emill tanpa diaper..Sekali sekala dia macam give up sebab asik kena gi toilet.Dia akan mintak pakai diaper.hahaha..tapi seminit dua dia dah mintak bukak semula diaper nak pakai underwear.So far xpernah poopoo dalam seluar lagi.Dah pandai dah dia bagitau bila dia rasa ada urge nak motion.Good job Emill Irtzaz!!dah jimat 10 keping diaper so far for these 5 days..hehehe..

Dua malam lepas,malam Isnin,babah ajak Emill gi tgk babah main futsal.I follow je la.Kira ni kali kedua dia gi futsal.Kali pertama masa baru pandai jalan.Time tu dia jerit-jerit nak masuk dalam court join babah.Kali ni dia dah cool sikit,lepak lepak sepak bola kat luar je.Lagipun sebelum game mula dah bagi chance tuk dia main kat dalam court.

Lepas game,kitorang gi makan.Kira supper la.Emill yang dah biasa tidur awal asyik ajak balik waktu makan tu..Bila tengok gambar atas tu,yang I ngan Emill tu,macam tempat mat-mat rempit lak stall yang kitorang gi tu..hehehehe..

Semalam ada kejadian yang mengeramkan berlaku.I was at the kitchen basuh pinggan, baru lepas suapkan Emill nasi (if suap sendiri dia main-main so better I suapkan,cepat habis). Then dari hall I dengar dia cakap dia nak masak egg. I relax je la..I jalan je ke depan perlahan-lahan. Then I nampak kat tgn dia ada egg pan dan dan dan dan ada telur yang dah dipecahkan dalam pan kecik tu...iye,Emill cuba tuk meniru aksi goreng telur sambil duduk di atas sofa ye..tangan dia penuh dengan kulit2 telur yang melekat sebab mungkin dia squeeze the egg. Sofa tu comot sikitla.. Sebaik boleh bukak sarung sofa tuk cuci.Aduyai Emill..ini semua penangan Junior Masterchef yang dia tengok.Takpe takpe dah besar sikit boleh tolong mama kat dapur..Jangan malas nak tolong nanti tau..

Gambar2 dalam blog ni memang kabur-kabur sekarang..asal ado jo gambar.

To u guys..happy wednesday!!dah pikir nak lunch per?I ingat nak masak ayam kari je today...tata...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

8 comments:

el said...

wahhh dh pndi dia main futsalll hehehe

UmmiUmmar said...

makan berdua je la lunch ni yer?
bestla emil makan kari ayam dgn mama :)

ajumohit said...

Rajinnya lip masak, ni mgkn baby girl ni hehehe...syukurla emill dah leh control sistem penbuangannya

Miss Mirror said...

LIP - frankly.. I mmg lomah sikit bab2 nak ajar toilet trainning kat anak2 ni (kecuali si sulung dulu cepat sikit, 2 thn dh pandai), sib baik guru tadika diorang berfungsi dgn baik dan berjaya memujuk diorg secara phycology masa kat sekolah. Alhamdulillah.

NURUL JAMIAN said...

wah wah wah emill dah pandai main futsal ye

LIP (^_^) said...

To el:eskyen je lebih sepak tu..tp xla jauh pun..heheh

To ummiummar:babah emill balik lunch so selerala kami mkn ;)

To aju:hurm.seronok ju dia dah dpt agak bila nk ke toilet

To:bagus jgak tu anak sulung u 2 thn dh reti ke toilet.. :)

To nurul:xble main dlm team lg,baru belajar kenal court.. ;)

UmmiUmmar said...

So true..
saya pun kalau ayah ummar makan sekali baru bersemangat nak masak..kalo berdua aje..hurmmm..

MIK'YAL said...

gudboy emill dah start diaperless..i still x ajar indah upon potty training..gila pemalas nih..sb takut fail lepastu malas nk mengemop bagai..tp kalau tak diajarin gimana mau stop pakai diaper :-(

MY BUDDIES

MY STORIES