06 June 2011

My sixth month of pregnancy

Salam.harini nak buat entry pasal bulan ke 6 kandunganku.Tak banyak pun nak cerita.Alhamdulilah baby makin aktif.Gambar paling atas sekali tu I mintak my cousin snapkan.Untuk jadi kenang-kenangan waktu mengandungkan my second child ni pada bulan yang ke 6.Bukan untuk posing xpasal-pasal tau.!.;p Sekarang tetiba je datang semula perasaan tak selera makan tu.Tapi so far tak sampai tahap vomit la.Just bila tengah makan tekak rasa loya semula.Hb memang antara 10-10 lebih je la.Sebabnya I xmakan pil zat besi.Haritu makan kena gastrik tahap melampau sampai 3-4 hari rasa bisanya.Takpe,nanti I start makan semula.I kena gastrik tu sebab lepas makan pil zat besi tu I just minum susu+goreng tepung 5 ketul.Then kul 10lebih pagi tu kena gastrik sampai tak boleh nak berdiri.Huh..serik!!owh,I kena gastrik tu waktu minggu ke 18.

Gambar kedua tu diambil pada hari yang sama I keluar ngan Emill.Dia nakkan mainan susun-susun tu.Tapi I xbeli pun sebab dah bersepah sejenis macam tu kat umah.I suka je dukung dia waktu mengandung ni..Sian plak bila dia merayu minta dukung,lagipun dah besar nanti sure rindu saat-saat dukung dia..yeahhh..these moments couldn't be returned..

Gambar yang ketiga adalah yang paling best bagi I.Bila rindu je kat our lil one inside my womb ni,I tgk gambar ni.Ni gambar baru ambil semalam (ahad).Kira dia dah 6bulan plus (27weeks)la waktu ni.Tapi size dah 28 weeks.Alhamdulilah.Rupa siapa agak-agaknya? ;) Asalkan sihat,sejahtera cukup sifatnya...:)

Okla saje nak paste gambar2 ni sebagai kenangan I,suami,anak-anak and family.Have a nice day people!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9 comments:

Nieza Ishak said...

dah nampak gender la yerk lip???
hihihi

LIP (^_^) said...

To nieza:dah nmpk dh nieza..eheheheh

Sz said...

lip,
sure rindu nnt posing2 (bukan saja2 pun..ihiks) masa pregnant ...
saya masa pregnant kurang amik gambo..pastu menyesal plak takde sgt memori perut moncit :p

LIP (^_^) said...

to sz:ni ambil iktibar waktu pegnenkan emill dulu la ni sz..mmg kurang sgt gambar.

ajumohit said...

alah comeynya mummy lip ni...clearnya muka baby..mcm muka emill kot hehehhe

~ As ~ said...

aku dl pregnantkan Amira, selalu juga dukung2 Azam sampai 8 bulan jugak lah...ehehehe best jg tau.

LIP kalau pakai whatsapp give me ur hp no ok.. or dm me at twitter @puanazmah.

kalau takde twitter email me puannoel@gmail.com

Miss Mirror said...

LIP ~ I pun suka ambik gambar time pregnantkan anak2. At least diorg tau mcm mana mereka dlm perut kita.

gee ryder said...

comel je perut lip. Tak besar tak kecik...sedang elok jer hehe....

Bole ke tu dukung emil selalu?? Seriau kadang tgk org pregnant dukung anak.

-oP_ida- said...

xsabaq nak tgg besaq nieh.........
dh tahu kew apa jantinya lip?

MY BUDDIES

MY STORIES