27 July 2011

Emill's first picnic at a beach

Salam.Last Saturday,we had bbq at a beach. Together with my siblings n their families.

That was Emill kali pertama pergi ke pantai. Memula dia takut-takut nak celupkan badan dalam air,tapi lepas tu enjoy je dia main dengan Khadeeja (my bro's daughter)..Dia takut memula sebab dia kata 'many fish'..dia ingat dalam laut kat pantai tu ada banyak ikan!!!Ada jugak dia tertelan air masin tu..takpe,he learnt.Baru dia tau air tu masin kan.

I duduk je,tengok je la gambar kat atas tu,jalan pun dah slow je sekarang..dah xmacam LRT lagi dah cara I jalan.

Pergi pun dah petang so tak la panas sangat waktu kekanak tu mandi manda.Next time kita pergi lagi ye Emill,tunggu lepas adik lahir pulak.Dalam perjalanan balik Emill dah tidur,sampaila keesokkan paginya dia tidur.Penat sangat agaknya.

Seronok jugak sekali sekala duduk tepi pantai gitu.Teringat zaman kanak-kanak dulu,memang payah nak naik bila dah masuk dalam air.Lepas tu beriya buat istana pasir tapi tak pernah jadi pun sebab xberapa creative.I memang suka beach.Bila ada makanan yang sedap-sedap lagila suka.

That's all my story for today.Salam Rabu to u buddies... :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10 comments:

ajumohit said...

seronokla emil main dgn sepupunya...biasalah memula mcm takut2 ye pehtu tak nak naik ke darat pulak kekdahnya hehehe

LIP (^_^) said...

Heheheh..dah sedap berendam,tu yg berat nak naik :)

Nieza Ishak said...

mmg best bawak anak2 pi pantai kan??? apa2 pun bagi nieza ... mandi pantai mmg best ;)

LIP (^_^) said...

To nieza:if dapat pantai yg cantik lg aman rasanya.. :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I pun suka pantai... main istana pasir mmg dah satu kemestian bila picnic & paling suka main timbus2 bdn dlm pasir. Tp tu la, mata kita nak kena "awas" dgn keselamatan bebudak tu.. lg2 mereka blom pandai swimming.

Sz said...

heee..
tgh bayangkan camne lrt berjalan... ;p

gee ryder said...

memula mmg takut...lama2 dia lah hero hehe

Kak Long Mawar Merah said...

Wah, seronoknya Emil. Kak Long dah lama tak picnic di pantai yang sangat dekat dengan pantai ni!

LIP (^_^) said...

To sam: mmg kena awasi je dia..heheh

LIP (^_^) said...

To sz:heheheh.. :)

To gee:hurm..memula pantau keadaan dulu.. :)

To kak long:jom gi picnic kak long..

MY BUDDIES

MY STORIES