23 July 2011

My Eighth Month of Pregnancy


Gambar yang kabur..sebab di crop..konon xnak u guys tau I kat ne waktu ni..


Salam.Pejam celik dah masuk 8 bulan plus dah my baby inside ni..Sekarang ni dari monthly checkup dah kena gi klinik twice a month..

Last weeks pergi klinik kerajaan,they said my baby was small (1.6kg for 33 weeks)then kena repeat scan on the following week.Tapi before gi scan again kat klinik kerajaan tu,I went to KPJ (it's better to have a second opinion jugak kan).Then my doc said the baby was 2.5kg already!! (33 weeks).Haiya,I stick to my KPJ doc la sebab one day before I delivered Emill,the doc said Emill was 2.8kg and he came out with 2.85kg weight..more or less accurate la kan.So, on the following week, the klinik kerajaan doc scanned again n said my baby was 1.9kg (in which she said much bigger than his age plak..ahhh,daku xpaham) if 1.9kg dianggap besar,2.5kg amacam pulak kan..whatever,as long my baby is healthy and safe.

Next week dah cukup 35 weeks so after ni weekly checkup pulak.Sepanjang masuk bulan ke 8 ni,backache and fatigue tu menjadi asam garam harianku..chewah,ayat!!Tengah baring or duduk pun tak boleh meluru je nak bangun..ish nanti terus rasa terkehel..kena slow and steady..tapi makin suka la I buat kerja itu ini bila ramai sangat2 kata my perut dah ke bawah.Sampaikan ada satu hari tu,dua tiga org my friends tanya "Tengah tunggu hari ke?" Padahal lagi 2 bulan lagi ni...doa sangat yang adik ni keluar sebelum raya.Nanti waktu raya pertama harapnya kami berdua dah tegap la so family takla risau menunggu2 bila I nak bersalin kan.
Dalam 38 weeks ke bersalin,cantik sangatla tu sebab 27th August tu my doc dah start cuti raya..

My doc estimated dia lahir 18th August..tapi my due is on 4th Sept.Kita tengok la sapa yang kena!!!!:)

Ok gtg (ewah,ayat zaman beryahoo messager dulu)..petang ni my family nak buat bbq..nak gi goreng keropok,boleh gak munchy2 tepi beach karang..best!best!!enjoy ur weekend people...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

14 comments:

aLyNnZ said...

salam,
kejap jew masa berlalu kan..
nie second baby yer..gurl or boy?
semoga semuanyer selamat k..

LIP (^_^) said...

To alynnz:thanks for ur prayer alynnz :)

LIP (^_^) said...

To aju:aju,terdelete ur komen..tq tau visit my blog..

el said...

besarnye perot..
hehehehe
pink kaler means pink bb will come out ke ahaks..
ntah hape je..gomen tu...haiii sib bek wat 2nd opinion kt KPJ kalo x wat naya je kan..huhuhu
take care ok

~ As ~ said...

Enjoy ur weekend too darl... Mesti tak sabar kan???

LIP (^_^) said...

To el:mamanye yg ske pink el,bby nye belum tentu ske..hehehe

LIP (^_^) said...

To as:berdebar dlm tak sabar as.. :)

Nurhayati said...

ape jadah byk benor beza weight baby tu huhu
dear, kalau baby kuar sblom raya syok tu meriahh.
tp kalau lepas raya leh melantak makanan raya puas2 ahaks

.:fyzz:. said...

wow...comeynya peyut dier..pepun..take a good care ...hope semuanya OK...:P)

LIP (^_^) said...

To nurhayati:if before raya,dptla beraya berempat beranak kami..:)

To fyzz:thanks a lot fyzz..

Nieza Ishak said...

lip,

good luck bebeh .. sekejap jerk lagik, doa2 bersalin sebelum raya sbb ramai doc nak cuti raya panjang ... hihihi

gee ryder said...

nampak besar perut tu tapi u kurus jer. okla senang nak slim balik nanti hehe

anisalya said...

sy pernah buat scanned kat private utk 3rd child ni. 8 bln doc kate brt baby dlm 1.5kg.dia kata harap keluar ikut due la sbb kesian kalau dia keluar kecik sgt.

mmg dia kuar 2 wiks earlier. tp weighing 3.2kg. hah, mcm mana tu? ke gov klinik pn pernah tp tk pernah pulak diaorang ckp bby berat brp. cm kata kecik dgn besar je.

mcm2 la dia orang ni kan?

LIP (^_^) said...

To nieza:thanks babe,tu la doc tu start cuti 27hb..

To gee:tak tentu jugak senang slim gee,sbb waktu pantang selalu kelaparan nak mengunyah je sbb nyusu anak kan.hahahah

To anisalya:tu la maybe sbb kepakaran doc n ultrasound tu yg berbeza kan

MY BUDDIES

MY STORIES