02 July 2011

My Seventh Month of Pregnancy

Salam.Sudah 7 bulan lebih sebenarnya adik Emill kat dalam womb mama ni..makin aktif pergerakkannya.Pantang dengar suara abang Emill mesti dia bagi tindak balas.Lagi satu kalau mama panggil pun dia cepat-cepat gerak.Moga you'll be an obedient child.

Berat makin naik,HB darah pun dah naik 11.3.Waktu Emill dulu 37 weeks baru merasa naik 11.5.Kira adik Emill awal sikitla HB darah mama naik.Alhamdulilah.

Badan rasa makin berat terutama bila sampai rumah dari tempat kerja.Seronok melayan abang Emill bergurau tapi bila dia dah over-over aktifnya,maka mama pun rasa nak nangis suruh dia well-behaved jangan selerakkan rumah lagi..huwaaaa...bila nampak mama pura-pura nangis,dia akan pujuk mama and apologize.Good Job Emill!!! My praising phrase for him and dia akan balas semula Good Job mama!!!ewah,mama pun dapat pujian...

Masalah selera masih lagi sama la.takde selera makan.Setiap hari fikir,apa agaknya makanan yang I teringin makan pada harini.Makan buah je la if xde selera nak makan apa pun.Selalunya sebelum makan I akan bayangkan kelazatan makanan tu so bila hadap je makanan tu,my selera datang melimpah ruah ar.

Ramai jugak yang kata my perut dah ke bawah. Tapi I ok je sebab waktu Emill dulu pun my perut cepat turun ke bawah.(Sebenarnya baby yang ke bawah,eheheh)

Berdebar jugak ye tunggu kelahiran anak kedua ni..Sebab dah tau macam mana process kelahiran tu kut?hahahaha..redah je lah..doakan kami berdua selamat and sihat ye my buddies...

Hari ini hari Sabtu,I kerja.Sian Emill ada konvo untuk 2nd module kat school.Setiap 2 bulan selesai 1 module ada konvo.Mak I wakil temankan Emill..apala cerita dia kat school harini agaknya? ;)
Have a great weekend everyone!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 comments:

ajumohit said...

siannya lip tak selera lagi mkn, tgk gaya tak susah nk turun badan dh bersalin nnti ni hehehhe

Marsha~ said...

kejap je dah 7 bulan kan.... mcm baru je tau u pregnant aritu.. hehehehe.... perut mcm lonjong je tu... hehe

Sz said...

kalo tengok muka tak tengok perut mesti tak perasan lip pregnant..heee
hari ni ada sukan ye...


take care dear!

gee ryder said...

i dulu time2 camni la beselera makan...
takpela janji mom n baby sihat sudah...

-oP_ida- said...

satnyaa dh tujuh bulan...xlama g dah nak pop out..ehehhehh

Nieza Ishak said...

macam nieza mengandungkan suffiya smp 9bulan takde selera makan ..

hopefully baby sehat yerkk mummyyyyyy .... sekejap jerk lagi boleh geng dgn abg emill ... bestnyaaaaaaaaaa

LIP (^_^) said...

To aju:tang perut susah nak turun... :)

To marsha:a ah kan macam sekejap je,..

To sz: ada larian 1 murid 1 sukan..heheh

To gee:skenye if ada selera..

To opida: a few weeks lagi..

To nieza:u pun sama ye nieza..

MY BUDDIES

MY STORIES