10 September 2011

My 22nd day of confinement

News
Harini adalah hari Sabtu.Semalam kami 4 beranak pergi ke kpj sebab pada hari Khamis petang I got a call from klinik kesihataan that istiqhfar's urine had infection.I apalagi terus nangis la xkira dah, tengah berpantang ke pe when being told my baby kena admit hospital.

Help
I immediately called my husband,mak,makteh etc.My sis in law (kak long) terus dari her working place to my mom's house and tolong mandikan baby and prepared air mandi for me jugak.She also packed baby's baju.Bila my husband sampai terus kami ke kpj dengan surat reference dari doc.At the hospital,they said diorang akan masukkan my baby tapi his paed akan only datang hari Jumaat to check.So malam tu hanya tuk letak baby bawah fototerapi.Tapi jaundice my baby dah low dah 146.8 je.Lepas dah bincang we decided to bring back Istiqhfar to the hospital on the following day je iaitu Jumaat sebab my susu stok tuk dia cuma ada 4 botol je.Setiap botol just 1 setengah oz,yelah I mengepump dalam keadaan xtenang kat umah tadi pk pasal anak punya kencing ada jangkitan la etc.So kami amik risiko bawak baby balik.Sedih plak nak tinggalkan dia sebab kat hospital tu takde bilik kosong tuk ibu sekali.if warded diorg nak letak Istiqhfar kat nursery.

Penentuan
Jadi pada hari Jumaat iaitu semalam,kami berjumpa paed.She seemed tak puas hati je kami xadmitkan baby the night before.huhu..she said nak buat urine test lagi to know apa benda kumannye dalam urine tu.We waited for 45 minutes for the result.Sepanjang menunggu I prayed hard hoping urine Istiqhfar ok xde infection.I just wished urine yang I amik sendiri kat umah for the first test tu xvalid..

The result
Tunggu punya tunggu,doc called us.She said the urine was clear from infection.Terus lega rasa hati macam baru dapat result SPM gred 1 terus rasa dapat lesen balik lewat gi celebrate ngan kenkwn. Ops tersasar cite lain plak.Alhamdulilah,lega sangat.His latest weight is 3.7kg.Alhamdulilah.Ok,next time I cite macam mana keadaan abang Emill sejak naik pangkat jadi abang.

Captions gambar
Pic 1: Istiqhfar yang jarang berbedung.tapi barut wajib!!

Pic 2:Abang Emill asik makan gula2 lately.Ni waktu tunggu result urine Istiqhfar kat hospital.Ni baru pas paw babah gula2 dalam tongkat.

Pic 3:Ni pun gambar babah irtzaz waktu tgh wait result.Babah asyik sangat cakap dlm hp sampaikan volume sore naik tinggi.Puas mama cuit2 dia xsedar2 jugak satu floor dgr sore dia.hahahahahah.. ;p lariiiiiiii.........
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

8 comments:

ajumohit said...

alhamdulillah urine test baby clear, mmg risau kan lip, mana pikir nk tinggalkan baby kt spital, mana nak pump lagi..syukur sgt2, newey cute sgt masa dia tgh tido hihi

anisalya said...

alhamdulillah... memang risau sangat kalau baby sakit kan. nak buat semua benda pun dah tak boleh. mana nak fikir yg sulungnya lagi. ur baby like mine jgk la. tak berbedung. and my azfar up skt. tak berbarut sbb barut dah tak muat dgn dia msk usianya 2 1/2 bulan lebih. huhuu...

UmmiUmmar said...

Alhamdulillah lip..tumpang hepi for u...

gee ryder said...

alhamdulillah baby takde pape. risau kan kecik2 camni

.:fyzz:. said...

syukur alhamdulillah...moga baby terus sihat ..amin

a tale 2 remember said...

urin Lip amik tak valid. infection dari tempat lain tu..alhamdulillah. echah pun kene mcm ni jugak masa Rayyan baby dulu... last minute tak jadi warded. lega... itu adik mcm abang emmil la...

Nieza Ishak said...

wah .. sib baik takde apa2, time kena kuning la mmg risau habis.

Mommy Lyna said...

Sangat cute ur baby! Alhamdulillah tak apa-apa. Saja kask saspen hehehe

MY BUDDIES

MY STORIES