28 October 2011

Gambar tido

Suka sangat amik gambar anak-anak tengah tidur.Malam tadi saje-saje la snap gambar Istiqhfar tidur (gambar sebelah kiri ni Istiqhfar),then teringat plak Emill ada gambar serupa macam Istiqhfar tidur (gambar sebelah kanan adalah Emill).Tapi waktu ni Emill dah 7 bulan gitu,Istiqhfar plak sekarang baru 68hari :).

Bila tunjuk gambar tidur dia ni kat Emill,kemain suka dia tengok dia tidur ngan teddy bear.Sebab aritu dia ada request nak teddy bear lepas tengok anak my cousin (Syamill) tidur ngan teddy bear..hikhikk...Sekarang apa je yang dia tengok dalam tv pun dia nak.Haritu dia tetiba baring sambil kunyah kuih.Hamboi!! Bila kena tegur dia jawab "abang nak macam tv maa.." Ntah cerita apa dia tengok orang makan sambil baring...ha,sekarang dia pandai gelarkan diri abang dah... :)

Kenkadang serupa,kenkadang lain rupa Emill and Istiqhfar ni.Tapi dah adik beradik mesti ada iras ek.. :)

I masih cuti-cuti malaysia lagi tapi dalam rumah je..jaga kedua-dua orang anak ni. :)

Ok.perasan tak setiap paragraph ada senyuman :)..motif? :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

24 October 2011

Takut

Ni muka istiqhfar waktu nak tidur tapi takut kena tinggal..mata masih lagi nak memerhati mama kat mana...hikhikhik...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

21 October 2011

2 months old Istiqhfar

He is 2 months old already.alhamdulilah.semalam timbang beratnya sudah 5.52kg.Time lahir 2.73kg.good boy!!dah pandai dah gelak sikit-sikit bila diagah.I cuti sampai ujung tahun..dulu waktu abang emill,skrg dah kena hantar umah org bila cukup je 60hari sebab I pun start kerja.Seronok dapat duduk rumah jaga dua beradik ni..

Last two days was my birthday.Syukur masih bernafas dan dikurniakan dua orang putera pada usia begini. :) Terima kasih buat mak yang bertarung nyawa dan melahirkan daku seberat 2.89kg pada 10.53pm 31 tahun yang lalu..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

18 October 2011

Sedih

Selsema
Sedih sebab sudah 7 hari tak cium budak tocik ni sebab I selsema.Abang Emill pun selsema.Harini pun macam tak ada ura-ura nak hilang lagi selsema ni...sedihnya tak dapat kiss my baby.

Sleepless
Sudah beberapa malam Istiqhfar tidur lewat.Dia menguap tapi bila dah terlelap dia asik terperanjat and open his eyes back.huwaaa...last night he slept around 3 something.The night before sharp at 4am.tapi alhamdulilah dia tak nangis, just cry when I put him down je.Bila siang dia keletihan tidur.Cepatlah switch back to a normal sleeping routine dik..

Ok happy Tuesday friends..I dah mulakan my usual daily routine dah..wink!wink!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

07 October 2011

Slow vs fast@loud?

Mama: Emill close the door slowly (jangan tutup kuat2 nanti adik terjaga dari tdo)
Emill : Emill tak fast pun
Mama: Gulps!!

Mama: Emill,talk slowly,don't scream..
Emill. : Emill tak cakap fast pun..
Mama:Adoi....

Ish maksud I jangan tutup pintu kuat2 and jangan cakap kuat2..yang dia tau lawan word slow tu fast..hehehe..

Lately nampak Emill makin tinggi and banyak cakap.Kuat bergurau jugak.Tapi bahaya skrg mudah meniru benda-benda negatif yang dia tengok and dengar.Nak buat macam mana pulakkan,gitulah nak membesar,tak dapat protect dia all the time..

Sedihkan..sebab our babies will not forever be our babies..so cheers every moment with them...sebab one day diorang akan membesar and leave us..but they definitely will hold my heart forever because I love them since the very first time I knew they were inside my womb!!! Heheheh...feeling2 sikit arini..

Selamat hari jumaat semua ye...masih xdapat buat blogwalking sepenuhnya lagi..hurmmm..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

02 October 2011

Emill was away for the 1st time

Semalam Emill followed his wan to kl then they slept at my sis' house at putrajaya.Kemain happy dia.Above gambar2 Emill yang my sis sent to me sepanjang dibawah jagaan my mak n sis.

Tapi kan babahnye kemain sedih malam tadi.Kemain moody dia anak takde..hahahahah...
(Banyak kali nye guna word 'kemain')

Malam tu ada gak Emill bangun panggil mamanye menurut cerita my mak.tapi then dia ok sambung tidur semula.

Pagi tadi Emill sampai je terus babah dukung Emill and now diorang tengah spend time together kat kampung.I duk umah la menghabiskan sisa-sisa berpantang hari yang ke 44.Macam hero dah ni xpakai socks lagi..tapi bila rasa sejuk je,mengelupor cari socks..muhahahahah..

Happy sunday people!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

MY BUDDIES

MY STORIES