07 October 2011

Slow vs fast@loud?

Mama: Emill close the door slowly (jangan tutup kuat2 nanti adik terjaga dari tdo)
Emill : Emill tak fast pun
Mama: Gulps!!

Mama: Emill,talk slowly,don't scream..
Emill. : Emill tak cakap fast pun..
Mama:Adoi....

Ish maksud I jangan tutup pintu kuat2 and jangan cakap kuat2..yang dia tau lawan word slow tu fast..hehehe..

Lately nampak Emill makin tinggi and banyak cakap.Kuat bergurau jugak.Tapi bahaya skrg mudah meniru benda-benda negatif yang dia tengok and dengar.Nak buat macam mana pulakkan,gitulah nak membesar,tak dapat protect dia all the time..

Sedihkan..sebab our babies will not forever be our babies..so cheers every moment with them...sebab one day diorang akan membesar and leave us..but they definitely will hold my heart forever because I love them since the very first time I knew they were inside my womb!!! Heheheh...feeling2 sikit arini..

Selamat hari jumaat semua ye...masih xdapat buat blogwalking sepenuhnya lagi..hurmmm..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

6 comments:

el said...

yes betul...x selamanya bb akan jd babies kita..akan membesar..we will missed out all this..huhuhuhu..cepat je ms berlalu..bila tgk anak2 dh besar...rindu ms derang kecik2..that alwiz happened to me..huhuhu

ajumohit said...

hmmm tulah kan, bila dpt baby abgnya byk sgt pantang larang nya ehhehe..bukan apa klu adik terjaga maknya satu benda pon takleh buat keje..kene sabar jek hehehhe

anisalya said...

memang anak2 cepat tangkap sesuatu yang tak elok. tu yang kadang2 naik hangin tu. yg elok tk berapa nk buat tp yg x eloknya cepat je ikut.

wantie said...

thanks visit my. blog. i came here to know your blog better.

hmm.. bestkan ada baby.

.:fyzz:. said...

sad but true..but that's a fact...mmg so touching bila pk our baby akan besar..and leave us one day...
emil pun..dh makin bijak..n still cute mute..:)

Miss Viviana said...

Istighfar really looks like his babah..

MY BUDDIES

MY STORIES