27 November 2011

4 destinasi

On last Tuesday,we had a quite busy day.Woke up and as usual mandikan anak-anak dan diri sendiri dan bersiap sedia tuk keluar.

Destinasi pertama adalah a baby's shop.I beli botol susu tuk Istiqhfar,puting silikon dan latex dua-dua beli.Nak try yang mana dia suka.Tapi my husband and Emill je turun.I duduk dalam kereta sebab hujan renyai..so kebosanan I pun camhoring. Tu pic no 1 and 2 kat dalam kereta..ish ish..apa pasal la amik gambar gitu?motif?peningkah??!!!ha ha ha.(yang..jgn marah,pic xsenonoh sikit :p.) .Istiqhfar tidur lena dalam suhu yg sejuk2 best.Kat tempat kaki tu memang ada beg I put my kids' stuff.Senang letak bawah tu,kalau nak amik napkin ke,susu Emill ke,toys ke just bongkok je amik...praktikal kannnn...

Destinasi kedua adalah ke office my husband (heppp!! selalu sangat gi office husband ni..spy ke pe)^_^..taklah I went there to use their internet service as I no longer have my broadband since I got this bb..kesian kannnn..hehe..takla I ok je update blog guna bb,cepat dan pantas..(Aik bukan cepat dan pantas sama je ke maknanya?).

Gunakan internet tu nak isi form daftar pre school tuk Emill.Iye,Emill akan ke sekolah tahun hadapan.Walaupun hujung tahun ni dia baru genap 3 tahun tetapi masuk je 1 januari dia dah dianggap 4 tahun dan kena join preschool bukan playschool ye.Hait,lama jugaklah mengisi form tu..asyik error je..last2 dia kata boleh isi borang manual..haitttt....ni la yang tak bestnya online system kannnn...

Destinasi ketiga adalah rumah ibu mertuaku..owh sungguh sedap my mom in law masak gulai ikan sembilang,ada telur ikan sembilang jugak..I makan licin. Tu gambar no 3 duduk atas kerusi di rumah mak mertua..Istiqhfar masih lena,bangun tuk nyusu je...dari rumah mak mertua,kami ke rumah our friend anord..

Destinasi terakhir iaitu rumah anord adalah untuk mengambil breast milk storage bags.Dah alang-alang kat umah anord ni,kami pun pergi jenguk kandang kambing dia.Rupa-rupanya tak hilang lagi phobia Emill pada kambing.Boleh lihat gambar no 4 di atas Emill merengek ajak balik.Babah cebek ajuk dia..hihi. Dia nak babah dukung takmo jalan sendiri. Dengan anak kambing yang supercute pun dia takut.Istiqhfar relax je tidur I kendong.Anak sulung anord nama affa sayang and berani dengan kambing-kambing tu.I xsnap pics dalam kandang tu,ada kambing kat situ yg masuk pameran di MAHA juga.

Keluar kandang kambing masuk kandang lembu..ehek takla.Then kami borak-borak kejap depan rumah anord sambil tengok anak-anak main.Seronok Emill main kat rumah aunty anord.

Balik tu kepenatan dan budak tocik yang duk lena tidur di kesemua destinasi mula la segar tak dapat tidur malam tu..gelak-gelak minta diagah hokeh!!!....

What a fun day to spend with my loved ones...

8 comments:

Marsha~ said...

Anak2 kamu dua2 sgt handsome... Mesti akan jadi 2 beradik hot kat sekolah nanti.... Huhuhuhuhuhu

yaya+frdz+auf said...

wakk.... cepatnya kurus balikkk... *jeles* hehhe.... adik emill pon da semangat dah. :)

ajumohit said...

Seronoknya tgk bebudak tu bermain, lip tepekla gmbr stok ebm istiqhfar, suke tgk ebm, tingat time Aju wat stok dolu2

Nieza Ishak said...

cantik rambut emil.

emil pun macam zulaikha, tiba2 macam terperanjat pulak bila bulan depan derang dah 4tahun. Rasanya macam baby lagi ..huhuhu

~ As ~ said...

mommy dah habis pantang ke ni? bila masuk keja? muka segar mcm anak dara.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Wah wah... emaknya dah kembali slim mcm anak dara la.. pewitt!! Congrat2!!

LIP (^_^) said...

To marsha:ish bahaya tu marsha..nanti mamanya yg hot bila telefon umah asik berbunyi..

To yaya auf:aduyai yaya now mcm dah naik dah badan sbb asik pulun mkn byk takut stok susu merundum

To aju:ok nanti I letak gmbr stok ebm dia

LIP (^_^) said...

To nieza:zulaikha dh 4 thn?cptnya masa blalu

To as:dh bis pantang dh as.dh 3bln istiqhfar. :)

To sam:hehehe :)

MY BUDDIES

MY STORIES