24 November 2011

Istiqhfar Irtzaz is 3 months old

Salam.Istiqhfar sudah 3 bulan.Beratnya sudah 6.42kg..Yay!!Gambar-gambar di atas sewaktu hantar Istiqhfar jab 3 bulan.Dia jerit nangis sekejap waktu jarum cecah peha dia then he was ok.Dari hospital kami bawak anak-anak gi makan and shopping lagi...

Lately makan apa pun I order hot chocolate,sebab dah biasa waktu pantang minum milo panas je..rasa lega je tekak.ok je tak mual walau makan ayam ke,ikan ke.
Emill kelaparan sangat,dia makan guna tangan.Istiqhfar lena je tidur..lapang mama nak makan..heheheh

Bila dah masuk 3 bulan ni,kepala dia dah tak lentok kiri kanan lagi.Dah tegap dah.I pun dah cukup 3 weeks jugaklah mula buat stok susu tuk dia.Kenkadang susah jugak nak explain bila orang tanya nape tak ajar anak minum susu tepung (susu formula) etc tapi I do this for my son's sake so kena sabar and tahan sikitlah. :)

Istiqhfar sekarang sudah pandai senyum dan gelak juga bila diagah.Kuat berborak.Bila tak tidur,malam-malam pun dia ajak I borak.

Malam lepas jab tu badan dia panas sekejap tapi menjelang subuh dia berpeluh and tak demam lagi.Syukur..
Gambar last tu nampak dah nak dekat sama besar dah adik dan abang..hehehe

Itu aje untuk update 3 bulan usia anak bujangku.. Adios... Wink!wink!

9 comments:

ajumohit said...

Dua2 pon comel, suke tgk rambut emill, mamanya kurus sbb minum Milo panas... Eh?? Hihi

LIP (^_^) said...

To aju:xkurus la aju..byk lemak tepu ni...heheheh

Nieza Ishak said...

comel ... ;)

abg pun dah ada talent jaga adik dah ;) hihihi

el said...

kejap je eh dah 3 bln
kuat mnm ni..npk cam dah beso
xsabar nk tgk budak berdua ni main shame shame hehehe

UmmiUmmar said...

bambam la istighfar..alhamdulillah berkat susu ibu ni..i pon sgt berharap dpt bf baby nanti..walopun dari skrg dh dgr suggestion dari org sekeliling ckp kena ajar anak minum susu formula sblm masuk keje..apapun,hope semuanya lancar..hihi

LIP (^_^) said...

To nieza:jaga jugak adik dia,tp kenkdg dia buat hal sendiri jugak..hihi


To el:tula El..cepat je masa berlalu..lagi sebulan je tgl cuti aku...xcukup!!huwaaa.(Ngadakan)

Elin said...

cute nyer dua2..da besar da abg emil...

Elin said...

Bagus Lip..chaiyok2 bf Istiqhfar..(susah nak type..takut salah..hihi), pggil ifar la bleh..hehe. I aritu ngam2 dpt bf wina smpi 2 thn.. Hope ifar pun camtu ek..klu ada rezeki.

Ri@nna said...

comellah istiqfar.....hug & kiss.

MY BUDDIES

MY STORIES