17 December 2011

Anak

Salam.
Ada 3 benda baru yang Istiqhfar buat semalam.

i)Cubaan untuk meniarap:Sebelum ni dia relax je,takde put effort to roll over.Tapi semalam,bersungguh-sungguhnya.Dengan sepenuh tenaga.Pagi tadi makin berjaya walau tidak sepenuhnya

ii)Tegakkan badan waktu dipangku:Bukan kepala je diangkat,badan pun dia nak tolak ke depan.Dalam bath tub pun boleh didudukkan sekarang.heppp duduk yg diampu la.

iii)Ketawa berdekah-dekah:owh this one is funny...makin disakat makin kuat ketawanya...good job Istiqhfar...membesar bagai juara ye!!! :)

Abang Emill pula makin banyak cakapnya.

Emill:Adik nangis tu..nape mama tak marah dia?
Mama:gulp!! :) (Memang I akan tegur dia kalau dia merengek tak tentu pasal..)

Mama:(tengah frowning lepas marahkan Emill)
Emill:Nape mama camni ma?(Sambil kerutkan dahi tiru I) Smile sikit mama...
Mama:(aik suruh kita smile pulak T_T)

Oh mine,I love both of u even though sometimes u guys cry at once and make me kelam kabut.Sometimes tengah nyusukan Istiqhfar and he is about to sleep,datangla pulak si abang merengek minta susu,merengek nak wee2...Time tu la my patience ni diduga bila Istiqhfar buka mata and sedar semula.Sometimes both of u can be so sweet and behaved so well.That makes mama's day bright okeh... :)

7 comments:

Qaseh said...

mmg seronok tgk anak membesar depan mata walaupun macam2 ragam tapi tetap menghiburkan hati kita

mak encik | SZ said...

anak oh anak...

pandainya adik istighfar gelak kuat2 ye...abang emill pun pandai menyusun ayat ye...

jap je makin membesar anak2 kita ni...

ajumohit said...

makin membesar makin pandai bercakap kan anak2 ni, yang penting kita dapat memberi didikan yang baik untuk mereka...insya allah

Azhariah Zuber said...

hihi so comel

Nazz@Purple said...

tomel2 =)

anisalya said...

anak2 memang. anak2 sy pun kalau dah pesan tu sja je. kena pulak time adik tidur and terjaga kejap terus nak agah ajak main. tension maknya ni.

anisalya said...

anak2 memang. anak2 sy pun kalau dah pesan tu sja je. kena pulak time adik tidur and terjaga kejap terus nak agah ajak main. tension maknya ni.

MY BUDDIES

MY STORIES