05 December 2011

Balik dari kenduri

Venue:Dalam kereta

Time:Antara pukul 1pm-5.30pm

Perlakuan:-
EMILL: yang ligat bergerak ke sana ke mari dalam kereta.Tak duduk diam.Bila ajak bergambar kemain dia berposing syahdu..(Banyak lagi gambar waktu ni tapi malas nk paste sini,siap ada gambar Emill lelap mata menjiwa watak anak yang manja ngan mamanya)

ISTIQHFAR: yang sungguh resah..taknak tidur pun walau mengantuk.Lebih-lebih lagi dengar lak suara abang Emill bercakap potpetpotpet lagi dia tak boleh tidur.Memang renyah dan kesian dia.Mulut disumbat menyusu tapi mata melilau tak tidur-tidur. Dia mabuk sebab winding roads.Buktinya 3x muntah secara sederhana.

MAMA to EMILL&ISTIQHFAR: pulak stayed calm je mengawal gerak geri abang Emill takut terkena Istiqhfar.Kenkadang tak sedar bersilat@berkungfu dalam kereta tu bila menjaga keamanan. :) I pun mabuk jugak sebenarnya.

WAN-WAN: (my mom and my makteh):My mom drove the car dengan mata yang mengantuk..So she kept on singing,chewing kudapan and talking.hahaha. Sometimes bila Emill melasak,my mom akan suruh dia duduk diam.My makteh pulak curi-curi tidur sebab dia kena kerja shift malam (she's a nurse) heheheheh

Memang lunyai bila balik dari kenduri kahwin.Lebih-lebih lagi kalau rumah kenduri yang jauh.Walaupun bukan kenduri sendiri tapi kenapa rasa penat jugak bila balik tu ye?Padahal pergi tuk makan je.

Balik tu terus mandikan Emill sebab sampai rumah pun dah dekat pukul 6pm.Kemudian mandikan Istiqhfar.Lepas mandi massage badan Istiqhfar.Lena ah dia tidur..keletihan sangat dia tak tidur lena siang tu...owh btw ini adalah kenduri kahwin kedua yang pernah Istiqhfar pergi.

Itu aje nak cerita.Have a blessing Monday everyone!! :)

6 comments:

fiza said...

Masa balik dah lunyai tak per, jgn masa pergi...hehehehe...Penat klo jalan jauh ngan anak².

el said...

hahahah mmg betul lip
cam anak2 el gak..abg kakak bising..adik pun xleh lena..hehehehe

berjalan sakan adiknya eh

Leen ^___^ said...

ekekekekeke kena tepek gambar Emill yang peluk bahu.. tu memang syahdu.

LIP (^_^) said...

To fiza:masa pergi tu terkawal lagi..heheh

To el:ye la el time diorg kecik2 ni asik harap cepatla besar anak2 tp sok dh besar..ish rindu zaman anak2 melasak..

To ija ijut: hahahahah....mmg syahdu ja..

anisalya said...

sama la mcm anak2 sy. bkn reti ddk diam dlm kereta. azfar jgk yg cool. masuk kereta, bg susu... dia akan tidur.

anisalya said...

sama la mcm anak2 sy. bkn reti ddk diam dlm kereta. azfar jgk yg cool. masuk kereta, bg susu... dia akan tidur.

MY BUDDIES

MY STORIES