10 December 2011

Briefing at Emill's pre school

Owh today we went for a briefing at Emill's pre school.The place is only 40% completed. Branch ni baru buka kat area kami.Nasib baik diorang buka kat sini kalau tak pening jugak nak fikir tempat nak hantar Emill. Still an empty place.Kira merangkap taska jugak ni sebab sampai pukul 6pm Emill akan duduk sana.

Gambar no 1:yay..ini dia kekanak yang akan bersekolah..

Gambar no 2: ni la kelas Emill,tak siap lagi kelas ni.Jangan nak pikir misteri ye,itu pantulan muka I.Mengendong anak kat depan and beg kat tepi...sarat!!

Gambar no 3:ha,waktu ni bebdk ni ketawa sebabnya teacher tunjuk gambar keretapi masuk terowong kemudian Emill boleh pulak cakap "ada hantu kak limah dalam tu" bantai gelak gelihati kekanak tu...owh Emill T_T tak habis-habis dengan kak limahnya...

Gambar no 4:bakal menjadi bilik to take a nap.

Gambar no 5:a playing space

Memula tadi dia malu-malu kemudian dia ok aje bersuara.19hb-30hb nanti ada orentasi.Tapi boleh pick 3 days je from this duration.

Doa mama moga Emill cepat dapat sesuaikan diri.Mengambil pengaruh yang baik di sekolah and menjadi pelajar yang pintar mudah dapat apa yang diajar guru.Amin.

Panjang lagi doa tapi mama kongsi sikit je la kat sini ye Emill..Mama and babah love you so much..Same goes with you Istiqhfar..(Taip macam ni dengan harapan anak-anak dapat baca blog ni nanti T_T)

Itu saje.daaa...

11 comments:

syieha_wanah said...

teringat masa keja tadika dlu..ni tadika apa ?

ajumohit said...

Wahh Emil pon nk skola da, seronok jumpe kwn2 ramai kan emil

Azhariah Zuber said...

tulis nama anak kat buku adalah priceless.. hehe

mak encik | SZ said...

harap2 emill cepat2 sesuaikan diri ya! adik istighfar hantar mana?

syimir baya emill kan (turn to 4 next year...), sz dah start hantar "school" bulan lepas...dok training dia seminggu 1-2 kali ...ajak kakak sarah n adiknya teman ... alhamdulillah hari ke-4 hantar dah ok, menonong je masuk school tak sedih2 dah..makin ceria ada lah... all da best ye emill!

Marsha~ said...

Bagus sekolah baru emill ni... Sekolah qila dah berbelas tahun lama, pintu pun old school..... Huhuh

LIP (^_^) said...

To syieha:ini CIC dear

To aju:nmpk mcm happy dia.harap berterusan gitu

To azhariah:kalau guna stamp pad je boleh x?hihihi.tulisan mama xcun!

To anisalya:owh dia dh ok dh?lega la mcm tu kn.kalau anak nangis2 risau jugak

To marsha:sekolah baru bukak marsha,kira emill ni 1st batch!pioneer!!

anisalya said...

hopefully anak2 yg nak masuk taska ni cpt ls sesuaikan diri. bila fikir2 semula br sedar dh bsr dah bebudak ni. cpt je ms berlalu.

LIP (^_^) said...

To anisalya:Yelah cepat sungguh..kita pun makin tua..hihi

Qaseh said...

anak sy pun akan masuk pre school tahun depan...hujung bulan baru ada orientasi tuk makbapak & anak sekali

LIP (^_^) said...

To sz:masih mencari bbysitter tuk istiqhfar

To qaseh:hehehe bagus gk orentasi ni so on the 1st day parents yg ada anak2 yg nk ke sekolah rendah or menengah xyah risau ngan preschool kids diorg sbb diorg dh tau sekolahh kn kn

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Nampak Emil pun ceria je kat situ...insyaAllah tentu dia tak nangis2 ke sekolah pasni mcm anak I first day of school.

MY BUDDIES

MY STORIES