21 April 2012

faith


it's almost 4 months already abang emill goes to school.he is 3 years 4months now and alhamdulilah he improves a lot.by now he recognises huruf hijayah tunggal berbaris atas.so impressive.i do believe if a child is good in reciting quran in early years,the others things (ABC,123) will be absorbed easily by him.hopefully.

somehow i blame myself for not teaching him a lot.memang zero knowledge dia when i first sent him to school.now i'm trying jugaklah duduk bersama dia waktu senja and mengaji...tapi it will always be disturbed when he wants to skip the page taught...nanti dia akan sibuk buka muka surat seterusnya and he likes to skip his bacaan..tengok tengok dah baca yang bawah pulak.amboi.i spend  a few minutes only to teach him now...must work harded on this later kan kan.

thinking of training him to use feeding cup to drink his milk la..his gigi depan rosak already...gi sekolah memang i bekalkan susu with botol lagi...ada jugak i dengar cikgu dia bagi dia kata kata semangat tuk minum guna cup je...balik dari school tu je la he was so eager but then the next morning mintak susu siap cakap nk pakai botol.
 
Ya Allah,permudahkanlah urusan kami mendidik anak-anak kami.Semoga hati mereka sentiasa dibukakan ke jalanMu.selamatkanlah mereka dunia akhirat.

4 comments:

el said...

ha kt mn2 pun dia suka menulis eh bgslah time kecik2lah ajar...anak2 aku..aku ajo xmo nye nak msok..tp bila sekolah..ha boleh lah bc semua..heran aku..muahahaha

NURUL JAMIAN said...

emill belajar kat taska mana?

mummy_adam said...

pandar nyer emill.. dah pandai tulis..

yaya+frdz+auf said...

pergh terbaekk lahhh

MY BUDDIES

MY STORIES